[mts] Jeju Folk Village

Sungguh nda disangka, travel ke Pulau Jeju April lalu, sampai tahun 2019 tak habis-habis update. 😉 InshaAllah sis habiskan dalam bulan Januari 2019 ni yeee. Semoga entry sis dapat membantu uols yang nak pergi ke Pulau Jeju. 😀 Selepas dari Seopjikoji, hajat di hati nak ke Ilchul Land. Taip GPS Ilchul Land, tapi tersesat ke …

Advertisements

[mts] Seopjikoji

Assalamualaikum.. Lepas ja weols tahu bagaimana nak guna GPS, our next destination after taking bath & breakfast that day was Seopjikoji. Lokasi drama yang famous di Pulau Jeju. I think it's true. Banyak gils orang datang. Cuaca pun cerah. Perfect & windy. Tapiiii, bila sampai lokasi mau naik ke rumah api tu, mashaAllah, angin dia …

[mts] Seongsan Ilchulbong

06 April 2018, kami mulakan hari dengan mendaki Ilchulbong (GPS: 7830959). Semalaman tidur nda nyenyak, sebabnya angin di area Seongsan ni melampau-lampau. Macam-macam bunyi dengar. err bukan mistik ya. Tapi kalau mistik pun kasi bukan ja la. 😀 Lepas sembahyang subuh, siap-siap nak keluar. Cuaca berangin yang kuat amat (amat kuat!). pakai ja tudung nda …

[mts] SGC takes SGP day 3

Baiklahhh, finally today is the day (Julai 28th) sis akan menyaksikan perlawanan Arsenallllll. ohemgieeee. sis is heksaited. sis is nervous. sis is entahlahhh. 😉 Tapi sebelum malam menjelma, sis & sis Jen jalan-jalan dulu ke Bugis Street (again) kali ni nak berhabisan beli souvenir untuk sis kenang-kenangkan nanti. Eheee.. Jom layan gambar ajalahhh.. Ready to …