Posted in Chapter 37, Young Living

YLEO: Bergamot

Nama saintifik: Citrus aurantium

Mempunyai unsur semula jadi limonene, gamma tripene, beta pinene & linalol.

Apa tu Bergamot? Sejenis citrus ye anak-anak, kalau kita orang kampong panggil ni limau purut. Hehe. Di YL, EO Bergamot dihasilkan daripada kulitnya yg menggerutu tu & wilayah YL yang menghasilkan EO ini adalah Italy, bermula tahun 1994.

Ok, apa bau EO Bergamot?? EO ni bau dia citrus kebunga-bungaan. Sangat harum sisthurrrr (Sampaikan sis buat diy perfume hari tu guna Bergamot- errr, tu lain cerita. hihi). Bau Bergamot juga boleh membawakan kita dalam aroma santai dan sangat menyegarkan.

Bila diffuse kat pejabat boleh membantu meningkatkan aura positif & menenangkan, begitu juga kalau diffuse kat rumah, masa nak buat kerja-kerja rumah, rasa tenang jer. Lagi satu, kalau tengah sedih or dalam keadaan hambar, cer try diffuse bergamot. Ceria terus tu! ehehhe

Bergamot sesuai digunakan bersama EO Geranium, Lavender, Ylang Ylang & Orange.

Manakala dalam EO Blend, Bergamot boleh didapati dalam Clarity, Dream Catcher, Gentle Baby & PPP.

Kalau nak dapatkan EO Bergamot ni boleh DM sis yer. Your Young Living Independent Distributor.

Posted in Chapter 37, Young Living

PEPPERMINT, YOUNG LIVING

Oh Haiiii!!, Assalamualaikum gaissss. Sihat tak you-alllll? ehehe. Ok, entry kali ni sis mau share pasal Peppermint dari Young Living!!

Nov 2018 adalah detik mulanya sis dengan Young Living (YL). Masa tu, sis berkenan sangat dengan Diffuser YL ni, yala ramai gila orang ada benda ni. Sis kan jenis pendengki, apa orang nak sis pun nak. Ahaks!! Ndalabaaaa. Sis mula beli diffuser dulu, pastu rasa best ja dengan benda ni, so sis join as a member YL dengan membeli Premium Starter Kit (PSK). Di situlah detik cinta sis pada Peppermint bermula. Ahahahahah.

Kat bawa ni merupakan koleksi botol-botol Peppermint sis (yang dah habis lerrr). Tapi tu pun, belum tambah lagi yang suda separuh bagi orang, hilang tanpa dikesan, tecicir di sana-sini, diambik kawan dengan rela ๐Ÿ˜๐Ÿ˜†

Botol peppermint yang udah kosong, cinta hati ni. hihihihi


Botol pertama paling kecik hujung tu (Dalam PSK). Botol terkini yg berbaring ditengah tu. Ready stock yang tutupnya bawah botol kecik tu (COD area Kota Kinabalu, eeheh). Hampir hilang semangat sis bila last month Peppermint oos ๐Ÿ˜ž nasib sempat grab banyak before ada limit pembelian untuk ready stock customer.

Napa sis suka peppermint? Bau yg SANGAT-SANGAT menyegarkan. Pening & sakit kepala sapu Peppermint, mengantuk sapu kat Peppermint, sikit-sikit cari Peppermint. eheh. manfaatkan peppermint selagi boleh. Sis memanggggggg sayanggg sangattt peppermint niiii ๐Ÿ˜

Ada kawan-kawan pakai Peppermint kalau driving jauh or jadi penumpang dalam kereta untuk hilangkan mabuk kereta. Nahhh, belum cuba belum tau. Kalau mau peppermint dengan kawan-kawannya bole langgan PSK, kalau mau peppermint ja, bole jeee. โค๏ธ

Ada yang nak jebakkan diri juga?? Hmmm, boleh click sini! #ProudlyYL

Posted in Chapter 37, Young Living

Bermulanya dengan Young Living

Assalamualaikum, setelah sekian lama & setelah lamanya nda menulis, kali ni sis luangkan masa kenapa sis perlu menulis hari ini. Sebenarnya, lately sis sibuk dengan Young Living, sibuk dengan Essentials Oil, diffuser…

Young Living? Apa tu? Kenapa dengan Young Living?? Ok, sis cerita satu-satu kay. Actually sis ni, nda tau pun Young Living tu apa masa 2018 tu. Masuk bulan Nov, sis mau reward diri sndiri (biasanya sis akan travel, 2018 sis takde gi mana-mana, ambik cuti jer, sebab baru masuk rumah sendiri). Masa tu Young Living seakan fenomena baru di tempat kerja sis. Eh, nda boleh jadi ni, dasar pendengki, orang ada, sis pun mau. Then, sis contact kawan sis, mau beli tu. Sebab sis nampak ada sebijik diffuser atas meja dia. Hmmm, dia pun terangkan itu ini, ehhh sis pun apa lagi. Nda payah dengar banyak la, beli ja terus. Lepas jadi kesukaan, lepas tu sis nak jadik member, ambik Premium Starter Kit (PSK). MashaAllah, banyak gila oils. Happy nda terkata la kn. Ada 2 diffuser. Satu letak kat opis, satu letak kat rumah (off course leee).

Tengah cerita-cerita dengan kawan di suatu masa dalam bulan Disember. Tetiba terkeluar cerita pasal YL ni, tetiba dia nak 6 set PSK. Tak melompat hengkau!! Haha. 6 PSK: 6 enrollee. Hmmm. Lumayan! Haha. Dan dari situ sis, tersuka dengan sistem YL & terjebak dengan bisnes YL.. Ada yang nak jebakkan diri juga?? Hmmm, boleh click sini!

Actually, Young Living bukan pasal wangi-wangian ja, it’s more than that. It’s more for health adn wellness.

image0-1