Posted in Chapter 36, Pulau Jeju, Spring Trip, Vacation

[mts] Yongmeori Coast

Setelah episod berlari-larian ke kereta di Jeju Glass Castle, perjalanan diteruskan ke Yongmeori Coast yang mana berdepan dengan Yongmeori Coast ni adalah Mount Sanbang. Hah! Kan bijak, pegi tempat yang 2 attractions sekali lee. GPS: 7942940. Meh layan gambar kami. Eseh!

img_1041
Tu ja, Mount Sanbang dari belakang.

img_1045

img_1048

img_1049
Jom turun ke, Yongmeori Coast.

img_1073

img_1052
Turun jom.

img_1053

img_1054

img_1067

img_1055

p_20180407_165742_bf

img_1069

img_1070
dan naik semula, sebelum diri dibasahi hujan. ehehe

img_1075

img_1077
Tengokle awan tu. huhu

Kos untuk di YC, EF: KRW2,000/ adult. Parking KRW1,000.

Dan episod kembara pada 7hb April berakhir di sini. Kembalilah kami ke KKGH. Nasib parking semalam kosong, masuk kat situ je la.. Balik terus shoppim stokin. πŸ˜€

Posted in Chapter 36, Pulau Jeju, South Korea, Spring Trip, Vacation

[mts] Jeju Glass Castle

Good bye CH, till we meet again. So next destination…. Jeju Glass Castle. Walaupun cuaca so – so, kami kena teruskan perjalanan. Ehe. GPS untuk JGC: 7727777. Tapi sebelum sampai ke JGC, kami ternampak Hello Kitty Island. Lalu, kami hanya menyinggah di luaran sahaja, masuknya tak. Walau sis is minat pink, tapi tak berkenan juga nak masuk HKI.


1
Byeeeee
3
TERlalu pula Hello Kitty Island ni. Singgah jap mau bergambar sejeleeee. Hihi

2

4

5

6

Dan seterusnya kami pun memandu pacuan 4 roda ke Jeju Glass Castle. Nda jauh juga ni..

7
Rammmaaaiii orang yeee

8

10
Bermacam bentuk & rupa yang dibina dari kaca. So layan ye gambar-gambar ni.. ehehe

11

12
Malaysia!

13

14
Kaca ni. Huhu

15

16

17

18.5

19

20

21

 

22
Kalaulah kaki muat.. Ini jari-jari ja, pecah sudah tu kasut. πŸ˜€
23
Ada Cinderella gitew..

24

25

26

27


28
Budak kecik ni asik kat belakang kami ja. Asal kami berhenti menggambar, dia pun berhenti. Seolah-olah ikut apa kami buat. Last-last sis tangkap gambar dia, tapi sebelum tu sis tanya bapa dia dulu dengan hanya menggunakan isyarat menggambar. Bapa dia angguk jew. hihi

29

30

31

32

33


36
Nampak tak lantai tu, basah. Sebab gerimis kuat tiba-tiba, sebenarnya laluan kami jauh lagi sebelum ke laluan exit ni, akibat ndada payung, langkah ja pagar-pagar kecik. Hehe
34
Anneyonghigaesayo JGC!

Dan, kembara kami pada 7hb April berakhir pada lokasi seterusnya.. Daaaaaa

Posted in Chapter 36, Kembara, Pulau Jeju, Spring Trip, Vacation

[mts] Camelia Hill

Sambil memanaskan badan dalam kereta, kami berbincang nak pegi mana. Osullac Tea Museum atau Camellia Hill? Memandangkan ini adalah musim Bunga, kami ketepikan Osullac dan terus tekan GPS (7920088) Camellia Hill (CH). Sepanjang menuju ke sana, angin masih di tahap kegusaran. Mungkin kalau lelaki ok ja la kali dengan cuaca berangin macam tu. Tapi aku, aiihh. Risau memanjang.

Nak tahu, sebelum sampai ke CH, salji turun sekali lagi. Omg cuak gila uols. Sis memang berdebar sepanjang perjalanan. Bila dah sampai CH still bersalji + angin kuat lagi. Bincang dengan Cik Hanis, kalau-kalau salji berhenti kita nda payah masuk CH la, balik. Sebab mesti basah. Sambil makan-makan roti dalam kereta, sambil memerhati kereta lalu Lalang seakan tidak kisah salji yang berturunan.

Lebih kurang 10 min, salji berhenti, angin kuat berhenti, matahari manampakkan diri dan cuaca tetiba panas memancar engkau. Jadi kau fikir, kau mahu sia-siakan masa? Sudah datang, masuk je la dalam taman CH tu. Masa kami nak ke kaunter tiket, banyak gils kereta masuk. Aikkk? May be diorang dah tahu, salji tak lama ponnn. Haha. Kami ja yang drama lebih ni. Dan, dan… Layan la gambar sekitar di sana. Ehe!

Salji tengah lalu + angin. Ingatkan ribut suda ini. Overthinking.

Selepas ‘salji lalu’.

EF: KRW8,000/ adult. Dapat sijil kemasukan lagi.

Entrance. Nampak tak panas matahari memancar itew.

CH ni terlalu banyak spot best untuk bergambar.

Nda sangka bole masuk CH dek kerana cuaca berdrama sebentar tadi.

Kami ni pantang nampak cafe. Tapi nda juga masuk-masuk. Ehehehe

Tu ha sijil kemasukan kami di sini. πŸ˜€ πŸ˜€

Patung yang paling famous di Jeju
Layan gambar bunga-bungaan di sini okay

Entahlahh berapa usia pokok ni

Major love from us dari Camellia Hill.

Kalau musim bunga, sis memang suggest uols pergi sini. Segar. Kawasan yang jauh dari kesibukan. Udara fresh. Tenang. Mood bahagia & gembira menguasai diri selepas dari melihat bunga di sini. So, bajet di sini KRW8,000 (EF). Jumpa di next entry yaw!