Naik Kereta Aku?

Actually saja nak bagitahu.. Abam-abam Caliph Buskers (CB) naik kereta aku… Eheehee.. (Hashtag #Janganmarah #Janganjeles) Aku tahulah kereta aku tak seberapa. Biasa-biasa sahaja. Tapi membawa orang seperti mereka such a blessed. Masa ni bawa  diorang pegi pasar untuk beli kueh-kueh kering (cincin, amplang, belinjo, kueh lidah & yang sewaktu dengannya). Melihat senyuman ini, buat aku … Continue reading Naik Kereta Aku?

Maira berterima kasih.

Aku tengok dia, dia pandang aku. Dan setiap kali itu aku cepat-cepat melarikan anak mata ke kiri atau ke kanan atau juga memalingkan wajah, ikut keselesaan aku. Bila aku sedar aku diperhatikan olehnya aku cuba untuk mengawal pergerakan badan agar nampak lebih manis pada pandangan matanya, serasa aku-lah. Kadang aku cuba berlagak seperti wanita melayu … Continue reading Maira berterima kasih.

Salam Aidil Adha

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang. Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. pada hari ini, 24 September 2015 bersamaan 10 Zulhijjah 1436H.. Kita umat Islam meraikan Hari Raya Aidiladha, atau lebih sinonim dengan Hari Raya Qurban.. Tahun ini, kita dikejutkan dengan berita dari Tanah Suci Mekah tentang kren tumbang akibat angin kuat, dan pihak berkuasa Pertahanan … Continue reading Salam Aidil Adha