[mts] Play KPOP, Choc Land & Yellow Cafe

Usai ja dari JFV semalam, kami terus CI kat KKGH. Letak barang bagai, terus keluar ke convenience store. Carik nasik. Lapar weh, seharian makan keropok dari KONEL. ehehehe. Makan nasi bersama bekalan ikan tin & magie yang di bawa khas dari Malaysia. Keesokkan harinya (7hb April) seperti terdapat pada itinerary kami. Pemanduan yang meyakinkan ini …

[mts] Seopjikoji

Assalamualaikum.. Lepas ja weols tahu bagaimana nak guna GPS, our next destination after taking bath & breakfast that day was Seopjikoji. Lokasi drama yang famous di Pulau Jeju. I think it's true. Banyak gils orang datang. Cuaca pun cerah. Perfect & windy. Tapiiii, bila sampai lokasi mau naik ke rumah api tu, mashaAllah, angin dia …

[mts] Indahnya Udo Myeon

Assalamualaikum. Sis sambung the next day pergi mana + drama kami di Pulau Jeju. Kalau nak tau tentang penginapan sepanjang kami di pulau ni, boleh click sini. ♥ Bangun awal pada 05/04/2018 sebab nak drive tempat yang maha jauh. Semalam pun tidur dengan awalnya, nak save energy-lah katakan. Alhamdulillah, sempat breakfast roti kat GH & …

[mts] STA2018: The Guesthouses

Assalamualaikum. Untuk entry ni, sis akan cerita guesthouse² sis sepanjang di Pulau Jeju.  (Nota awal: Entry maha panjang) Alhamdulillah, semua GH sis just nice untuk didiami sepanjang percutian. You & I Guesthouse (4 April & 8-9 April) Doldam Guesthouse (5 April) Kkodak Kkodak Guesthouse (6-7 April) Kami buat macam ni sebab nak memudahkan pergerakan. Maklumlah, …