Chapter 35 · Korea Selatan · Pulau Jeju

[mts] Seongsan Ilchulbong

06 April 2018, kami mulakan hari dengan mendaki Ilchulbong (GPS: 7830959). Semalaman tidur nda nyenyak, sebabnya angin di area Seongsan ni melampau-lampau. Macam-macam bunyi dengar. err bukan mistik ya. Tapi kalau mistik pun kasi bukan ja la. πŸ˜€ Lepas sembahyang subuh, siap-siap nak keluar. Cuaca berangin yang kuat amat (amat kuat!). pakai ja tudung nda… Continue reading [mts] Seongsan Ilchulbong

Chapter 35 · Korea Selatan · Pulau Jeju

[mts] Friendly Muslim Restaurant @ Seongsan

Alhamdulillah. Satu persatu sis dah cuba nak update. Rajin keee. πŸ˜‰ Kalau nak baca pengalaman sis d Udo click sini. β™₯ Cerita masih pada hari kedua di Pulau Jeju, 05 AprilΒ  2018. Lepas dari Udo, sis terus nak ke Doldam GH untuk rehat dan buat apa yang patut. Tapi pusing - pusing, tak jumpa eh.… Continue reading [mts] Friendly Muslim Restaurant @ Seongsan

Chapter 35 · Korea Selatan · Pulau Jeju

IDP

Assalamualaikum.. Nak baca kisah sewa kereta boleh baca kat sini kay.. Kereta sewa di Pulau Jeju. Okay, okay. Perkara pertama korang kena ambil tahu untuk memandu di Pulau Jeju, korang kena ada International Driving Permit (IDP). Proses nak dapatkan IDP sekejap je, tak sampai 1 jam pun (tolak masa menunggu, lagi ramai kat dalam pejabat… Continue reading IDP

Chapter 35 · Korea Selatan · Spring Trip

Sewa Kereta di Pulau Jeju

Assalamualaikum. Kalau mengikut pemerhatian sis di blog-blog orang yang pernah pergi ke Pulau Jeju, kebanyakkannya suggest agar sesiapa yang nak jalan-jalan kat sana sewa kereta. Untuk memudahkan pergerakkan. Ada yang suggest ini terbaik, itu terbaik. Sis tak tau mana satu pun yang terbaik. Instinct sis lebih kepada company ni AJ Rent a Car. Sis dah… Continue reading Sewa Kereta di Pulau Jeju

Chapter 35 · Korea Selatan · Spring Trip

Anneyong Jeju Island!

Assalamualaikum, entry ni start kena taip 3 hari selepas balik dari kampung halaman (habis deraf taktau bilaaa). Mental dan jiwa raga masih berada di kampung. Namun demi mencari rezeki untuk balik ke kampung tahun depan, diri ini gagahi jua berkerja. Eseh! Selama 7 hari 6 malam di Pulau Jeju, subhanAllah. Banyak sangat drama, sama ada… Continue reading Anneyong Jeju Island!