Posted in Arsenal, Chapter 35, Vacation

[mts] #3 SGC takes SGP Day 2

Assalamualaikum, janji tak ditepati kan. hehehe.. So this entry sis share SGC @ SGP la kan.. hehe

3efd8b0a-3d9a-49ce-a81b-309a9b1ef081
Jen yang gambar, tu sebab dia nda ada dalam ni. hehe

 

IMG_8982
For Sure, this is not the last I’m going here.
IMG_8988 (1)
selfie for the day la kan. Hihi
1674f35b-e519-4d76-9ce0-9d8b5cf4ae7e
Bumped in with Australia’s Gunners!
5dd97365-edc4-4eb0-9194-305b3d023b9c
Antara aktiviti dianjurkan.
3FD35021-AD36-4800-8E34-2A71468CFA60
Atas ehsan bro Mal. eheh. tengs!
6688ea2a-837b-4c69-84ba-b921d7ed3619
panas gils yaw! With Brian & Awizan.
004c7cb1-11e8-4ca9-b9c4-76f4ffe60ec7
Launch 3rd kit ni ba yang ditunggu-tunggu.
39c46666-4d27-4b6e-a8ab-2e507669b98e (3)
antara aktiviti juga ni.
IMG_9062
akhirnya keluar jugaaaa
IMG_9074
bertuahlah siapa yang terpilih.
IMG_9089
betul-betul depan sis. Omg sangat!
48476f5f-6293-41f1-9869-b634add25f4c
Bellll!
IMG_9093
Lucky!

Sekian!

Posted in Arsenal, Chapter 35, Vacation

[mts] #2 SGC takes SGP

Assalamualaikum, entry ni pula sis share gambar-gambar sepanjang sis d Singapore. Weehuuuu. Untuk Day 1:-

 

blog 7
Singgah makan jap di OTWC.

 

 

Blog 3v
Landed!

 

 

Blog 5
Mencari jalan keluar.
Blog 11
Malam pusing-pusing National Stadium Singapore.
Blog 8
Jen!
Blog 9
Heksaited untuk lusa.
Blog 10
Logo tu Logoooo!
Blog
Tunggu member yang tengok match AFC vc AM kat luar stadium.
Blog 6
Makan di Kampung Glam.
Blog 2
Dah kenyang, meh le kita balik!

 

Sorry lah, gambar semua guna hengpong! Next entry I share SGC Day 2 yeeew. Thanks for reading!

Posted in Arsenal, Chapter 35, Vacation

[mts] #1 SGC takes SGP

Assalamualaikum. Entry kali ni, sis rehatkan dulu cerita di Pulau Jeju. Sis nak cerita tentang keterujaan diri sis melihat pemain-pemain bola sepak kesayangan Sis di Singapore. Awww. Tak sangka sis boleh nampak Cech, Bellerin, Elneny, Ozil, Lacazatte & yang lain-lain, bonus pulak nampak goalkeeper favorita all the time sis, Buffon. Jauh pun is still ok! Eeee.. Happy gilssss!

Rancang nak gi SGP dari bulan Mac hari tu. Mak aihh. Semangat sangat sis ni 😅. Sis dapat tugasan untuk mencari penginapan di Singapore. So bawah ni sis kongsi itinerary sis and the gang ke Singapore sempena SGC takes SGP:-

26hb Julai 2018 (Khamis):

  • Arrived at Changi Airport around 5.20pm
  • Beli simcard, untuk memudahkan pergerakkan & surf internet.
  • Naik grab ke hostel.
  • Rehat seketika kat hotel, tunaikan apa yang wajib. Malam pergi ke stadium. Masa ni perlawanan Arsenal vs Atletico Madrid. Tunggu kawan yang tengok match ni kat luar stadium. Seri 1-1, AFC menang sepakan penalti 5-4.
  • Makan di Kampong Glam.
  • Balik jalan kaki je.

27hb Julai 2018 (Jumaat):

  • Breakfast kat hostel.
  • Jam 9am gerak ke Esplanade (Arsenal launch 3rd kit), sebelum tu, singgah di Merlion dulu.
  • Jam 5pm gerak cari makan.
  • Balik hostel, selesaikan apa yang patut.
  • Malam – Bugis Street.

28hb Julai 2018 (Sabtu):

  • Pagi – Gardens By The Bay, area Marina Bay Sand juga. Sis dengan Jane je, guys ke tempat lain.
  • Sightseeing at Bugis Street (again).
  • Jumpa geng SGC (stay KL) & makan kat Burger King.
  • Lepas makan baru beli souvenir kat Bugis Street, pastu balik hostel.
  • Malam stadium. Arsenal VS PSG.

29hb Julai 2018 (Ahad)

  • Around 10.30am check out and direct go to Changi Airport using MRT.
  • Makan di Lavender station.
  • Sampai kat Changi Airport lebih kurang jam 12.00pm

Yang ni pula perbelanjaan sis:-

  • AA: KK-SGP-KK (Return) – RM365 (without check in bag, meals, insurance)
  • Penginapan: RM190 ( (3 nights, The Travellers Loft @ Jalan Besar)
  • Pengangkutan: RM100 (lebih kurang, mostly naik grab, kalau dah naik tengah malam, acanne?)
  • Makan: RM150 (lebih kurang, sila bahagi dengan 3)
  • Souvenir: RM250.
  • Tiket stadium: RM390 (ni baru Singapore, kalau Emirates Stadium, berkakai juga nak kumpul duit setahun, tu pun setahun tiket stadium, eheheh)

Total Perbelanjaan: RM1,445.00

So next entry sis velanja gambar.