Posted in Chapter 37, Young Living

Bermulanya dengan Young Living

Assalamualaikum, setelah sekian lama & setelah lamanya nda menulis, kali ni sis luangkan masa kenapa sis perlu menulis hari ini. Sebenarnya, lately sis sibuk dengan Young Living, sibuk dengan Essentials Oil, diffuser…

Young Living? Apa tu? Kenapa dengan Young Living?? Ok, sis cerita satu-satu kay. Actually sis ni, nda tau pun Young Living tu apa masa 2018 tu. Masuk bulan Nov, sis mau reward diri sndiri (biasanya sis akan travel, 2018 sis takde gi mana-mana, ambik cuti jer, sebab baru masuk rumah sendiri). Masa tu Young Living seakan fenomena baru di tempat kerja sis. Eh, nda boleh jadi ni, dasar pendengki, orang ada, sis pun mau. Then, sis contact kawan sis, mau beli tu. Sebab sis nampak ada sebijik diffuser atas meja dia. Hmmm, dia pun terangkan itu ini, ehhh sis pun apa lagi. Nda payah dengar banyak la, beli ja terus. Lepas jadi kesukaan, lepas tu sis nak jadik member, ambik Premium Starter Kit (PSK). MashaAllah, banyak gila oils. Happy nda terkata la kn. Ada 2 diffuser. Satu letak kat opis, satu letak kat rumah (off course leee).

Tengah cerita-cerita dengan kawan di suatu masa dalam bulan Disember. Tetiba terkeluar cerita pasal YL ni, tetiba dia nak 6 set PSK. Tak melompat hengkau!! Haha. 6 PSK: 6 enrollee. Hmmm. Lumayan! Haha. Dan dari situ sis, tersuka dengan sistem YL & terjebak dengan bisnes YL.. Ada yang nak jebakkan diri juga?? Hmmm, boleh click sini!

Actually, Young Living bukan pasal wangi-wangian ja, it’s more than that. It’s more for health adn wellness.

image0-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s