Posted in Chapter 37

COVID19

Assalamualaikum..

What a terrible month to us Malaysian. COVID19 is in our country.

Sis antara staff yang kerja kat airport, it’s weird surrounding, takde orang. Kapal semua cancelled. Selalunya sibuk berdiri sampai kadang tak ada masa nak rehat. Sibuk lawan cakap dengan passenger sebab bawak barang without permit.

In a good way, baguslah kan kerja kureng. Relax sikit. Ya?? but pernah terfikir, kesian kat kedai-kedai atas tu takde pelanggan. Diorang pun ada anak bini nak jaga, mak bapak keluarga nak suap. Lain lagi kedai, restoran yang diarah untuk tutup. Kekurangan pelangga. hmm. This can effect our economy too.

So, our beloved Prime Minister dah cakap kan, stay at home. Perintah Kawalan Pergerakan tu sila patuhi guys. Kalau bukan urusan kerja jangan keluar. Susah sangat ke? Takkan! Hentikan penyebaran this s**t guys. InshaAllah things will get better. Please beri kerjasama. I know Malaysia we can do this. Cik Corona tu pun takut nak masuk sini sebab kita tak layan dia.

At this moment, Malaysia detected 1030 jumlah kes keseluruhan bagi pesakit COVID19. Everyday makin naik. So kalau tak nak fam uols kena, or tak nak you penyebab tersebarnya Cik Corona ni, stay at home kay!

And yes, guys, please check your health kalau dah ada simtom-simtom this s**t.

Love from CH ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s