Posted in Autumn Trip, Chapter 37, Europe Trip

[mts] Stonehenge, United Kingdom

Masih nda boleh move on pergi stadium Arsenal semalam. Hahahhha. Then, our vacation for day seven was Stonehenge. Gila jauh tempat ni. Tapi suasana indah ja kalau hayati betul-betul pemandangan sebelum sampai.

Stonehenge ni salah satu UNESCO World Heritage Site. Bersejarah sangat tempat ni, di jaga dengan teliti. Tak boleh suka-suka kenderaan masuk tempat ni tau. Mahu tahu dengan lebih lanjut pasal sejarah Stonehenge ni, baca sini la – Maklumat Stonehenge – . Dari Dr. Google tu. 😉

B-1
Ready to take Salisbury.
B-7
Suhu bukan yang biashe-biashe yer.
B-9
Heading to Stonehenge.
B-3
Alhamdulillah, arrived.
B-4
The historic of Stonehenge.
B-8
Berpikir juga nak keluarkan tangan tu gais.
B-5
Ramai gila pengunjung di sini.
B-2
Baju Ella sponsor weols. Thanks Ella, baik hati sangat. Semoga dimurahkan rezeki Ella. Love!
B-6
Buah tangan dari Stonehenge untuk sis. Beli sendiri la you. Hik! Hik!
B-11
Happy Belated Birthday Ella! Love You! Muah! Eh sis dah wish dia depan-depan tau. Birthday Ella 21/10 hari tu. Semasa pengembaraan kami bermula. 
B-12
Balik ja dari Salisbury, kami makan jap kan restoran middle east ni. Surprise-kan birthday Ella. Mastermind Mila & Somi. 
B-10
Semoga Ella kekal sihat, dimurahkan rezeki, berbakti pada agama & dipermudahkan urusan jodoh. Mwah!

Lepas ja makan, weols sambung jalan ke Harrods. Mak aih, boleh tahan ni tempat. Tempat shopping jenama mewah you all! Masa ni, sis tak berapa nak happy sangat, memang moody. Sebab kaki sis luka. Masa mandi pagi tadi, gelas kat dalam bilik air jatuh & pecah ngam-ngam kat kaki sis. Adui. Parah juga la. Letak puri dari YLEO, untuk hentikan pengaliran darah. Alhamdulillah juga, jalan dengan jayanya. Cuma tu-la, masi bersisa bisanya. Huhu. Sorry ya Ella, Mila & Somi kalau sis ‘buat muka’. 

Apapun, perbelanjaan bagi Day 7 adalah:

  • Entrance Fee Stonehenge: £19
  • Train ticket: £44
  • Bas Tour: £16
  • Kopi & Chips: £5
  • Buku: £10
  • Makan: £30

Alhamdulillah done day 7, next kita jumpa di Switzerland gaisss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s