Posted in Autumn Trip, Chapter 37, Europe Trip

[mts] Emirates Stadium, United Kingdom

Nak mula macamana ya. Nak cakap apa dulu ya??? hahhahahha. Finally, hari yang ditunggu-tunggu telah tiba. Tujuan sebenar sis & Ella untuk Europe Trip ni sebenarnya pun adalah mau tengok Arsenal beraksi di stadium ulung kami E.M.I.R.A.T.E.S S.TA.D.I.U.M! Huhu. Syukur alhamdulillah.

Hari ke enam travel kami ni, kami mulakan pada jam 01.00 pm, usai Zohor. Sis tak pakai jersi pun, cuma pakai tudung merah jer. Hehe. Sis tau sis memang takkan buka pun winter coat, sebab cuaca kat London time ni bukan kaleng-kaleng aaa. 😀

Before jumpa dengan diorang Mila, kami stay Costa jap. Gila besar gelas untuk secawan latte. Siap sis buat perbandingan phone sis dengan gelas tu. 😉

So, kita layan gambar je lah ye. Kita tengok misi nak cubit telinga Unai dapat ker tak. Ehe.

B-1
Gila bapak besar gelas dia. Hahhaha
B-2
1 for Ella & 1 for me.
B-3
Bag policy nak masuk stadium gais.
B-4
Lepas membeli belah di Armory gais.
B-5
Muka manyak happy gais.
B-6
Sis datang stadium, bawak pasport, HP and duit jer. Sampai stadium jumpa Armory. Perasaan tak leh kawal siot. Tu ada beg merah tu. Haahahaha. Gambar ni sis berlatar belakangkan Armory tempat weols shoppim sakan. Aduhaiiii. Faint!
B-7
Ndak jumpa di Netherlands kan, jumpa sini la Bergkamp. Ehe
B-8
Gila besar stadium BFs sis.hihi
B-9
Sempat jumpa Jelitawan dari The Philippines. Phew! Diorang ajak selfie gais. Pernah datang Sabah chuols.
B-10
Before ramai orang, sakan la bergambar.
B-11
Cry!!!! Nda sangka sampai sini gais.
B-12
3 of us!
B-13
Sibuk bergambar, masa ni sis dah duduk-duduk. Menghayati indahnya stadium & suasana. This is for real?? OMG! Alhamdulillah.
B-14
Malam tu Ars vs Crystal Palace, Seri je mampu. Takpa puas hati. Nampak Ozil, Auba, Laca & BF yang lelain. Sayang Arsenal ketat-ketat. Yang mengecewakan, sis tak dapat nak cubit telingan Unai. 😉
B-15
Suasana balik dari stadium, this is for real?? Nda sangka dapat merasai nikmat macam tu. Surrounding with The Gunners. Phew. Terus ingat tengok Arsenal vs PSG masa di Singapore back on 2018. Huhu. Ops, meal atas ni Dinner sis lepas balik tengok Match, maklumlah. tengahari sis makan Croissant jer bawa masa nak tengok bola. Syukur.

Usai makan, kami semua balik ke hotel memasing. Untuk tiket match, Ella dah tolong setel before trip. Thanks again Ella! Alhamudulillah for everything Ya Allah. Bertuah sangat. Maka perbelanjaan untuk Day Six adalah:-

  • Croissant: £2
  • Costa Coffe: £3
  • Armori: £73
  • Makan: £15

Maka dengan ini, kita jumpa di Stonehenge next entry gais! So much Love! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s