Posted in Autumn Trip, Chapter 37, Europe Trip

[mts] Zaanse Schans, Netherlands

Siap-siap packing, sebab kami nak terus c/o sebelum memulakan kempen 10,000 langkah. 😉 Habis ja sarapan, tinggalkan beg kat kaunter. Gerak ke tempat perjumpaan semalam untuk naik tram ke Amsterdam Central Station & seterusnya ke Zaanse Schans. Awwww. Hehehe

B-2
Menaiki tram menuju ke Amsterdam Centraal Station
B-1
Dalam bas nak menuju ke Zaanse Schans
B-10
Alhamdulillah, sampai. Nak menapak ke sini sempat berkhayal, macamana la kalau sis stay Amsterdam ni. Hehe
B-6
Macam besala kan!
B-5
Selfie by me.
B-4
Kuat angin kat sini, sejuk? apa lagi. Cuaca cerah menipu jer. hehe
B-3
Sis.
B-7
Selfie again!
B-8
Alley untuk round kawasan ni..
B-11
Semua rumah kincir angin ni, nak menapak kat atas ni kena bayar. Takde yang free yer kawan-kawan.
B-12
Apa yang sis dongakkan pun hentahlah. Haha
B-9
Please grow old together partner of my life! Love sangat couple ni.
B-13
Usai balik dari Zaanse Schans ni, kami singgah makan kat Wau Restauran, depan central station jer. Macam mimpi sis order ni kueteow goreng + teh tarik! Awwwww

Usai makan dan segalanya, kami balik ke Penginapan masing-masing nak ambik beg & ke Amsterdam Duivendrecht (Stationplein 3) untuk ke Victoria Coach Station London.  Pengangkutan kali ni, kami menggunakan khidmat bas (Eurolines) lagi. So malam ni, overnight di bas lah ye. 🙂

Sebenarnya kat Zaanse Schans ni cantik sangat, sis banyak sangat ambik video kat sini, tapi tulah, tak bolehnya nak upload video. Hmmm

So perbelanjaan untuk Day four adalah:

  • Tram: €8
  • Bas ke Zaanse Schans (Return): €11.5
  • Kopi: €3
  • Entrance Rumah Kincir Angin: €5
  • Makan: €23
  • Tidbit di Station AD: €5

Alhamdulillah untuk hari keempat. Bergkamp tak jumpa, kita jumpa Unai Emery jer ler. 😉 Kita jumpa di London untuk next entry gais. ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s