Posted in Autumn Trip, Chapter 37, Europe Trip

[mts] Bruges, Belgium

Usai mengagumi Atomium, kami ambik Uber nak ke Bruges pulak. Drop di Stesen Bruges, pastu naik bas lagi ke Bruges City. Boleh kot jalan kaki, tapi sis is tak larat hokkay. Tapi memang ada je orang jalan kaki sis nampak. Sampai Bruges City, MashaAllah, another place yang amazing gais. Superb!!!

B-1
Peace-full!
B-2
Luas sangat tempat ni.
B-3
i tell youuu, luas & amazing.
B-4
Masuk sini sekejap, free je pun.
B-5
Pandangan dari cafe kat atas Historium Brugge.
B-6
Ni masuk daalaaaam lagi. Cantik kan!
B-7
Canal, sama macam kat Ams.
B-8
Gila berani dua orang ni duduk sana, sis tak leh la kan, dah lah gems. Nanti macam nangka lagi jatuh dalam air. Overthinking sangat! 😀
B-9
Ploles yang menipu!! Selfie with Ella. 
B-10
Gini lah besar sis, nda boleh lawan juga orang-orang tempatan. ehehe
B-11
Eksen ja ni, mulanya Ella & Mila mau naik boat, tapi dah tutup. So pembawa boat tu benarkan kami bergambar atas boat. awww so kind!
B-12
Macam Mat Dan pulak sis tengok mamat ni.
B-13
Rasanya kalau korang nak minta dilukiskan wajah korang berlatar belakangkan canal, boleh minta khidmat mamat ni, & for sure bayar la kan. ehe
B-14
Mila & Somi beli cokelat. Kami kat luar jeerrr. Malas nak masuk, kang berbakul bawak balik. ehe
B-15
Nak balik dah ni. Huhu
B-16
Kat sini kami berpecah, balik hotel memasing. Esok awal pagi nak cekout.

Begitulah kami memanfaatkan masa kami di Belgium untuk 2 hari. Such a beautiful day, banyak benda belajar kat sini. And fyi, banyak muslim kat sini. Sis rasa selesa sangat. Perasaan was-was kurang sikit. Alhamdulillah, local pun baik-baik. Betullah, niat baik, Allah jaga. 

Perbelanjaan di sini:

  • Atomium – Train Station Bruges: 20.7 € (Return)
  • Kopi: 2€
  • Train station – Bruges City (Bas): 3 €/ person
  • Bruges City – Train Station (Uber): 2 €/ person
  • Bruxelles Central – Hotel: 4 €

Sekian lah Day 2 di Europe, Syukur! that’s the only word i can describe to my journey setakat ni. Jumpa di Amsterdam gais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s