Sign up @ AJ Rent a Car

Assalamualaikum.. Since ramai yang tanya sis macamana nak sign up di AJ Rent A Car untuk percutian ke Jeju Island ni. Sis bagi cara-cara how to put the details semasa sign up. Hokkay!

  1. Web AJ rent a car.
  2. Click membership.
  3. Put id cuma abjad (abc) je, try letak syafiqah, then click ‘double check’, if appearID is available’ proceed ke password pulak.
  4. Password: Contoh bagi combination password macam ni, @SYA1234f
  5. User information
  • Telefon tu letak je nombor kita kat Malaysia ni (both Local & Korea), tapi kena ingat mesti letak +60 kat depan. Contoh: +60123456789.
  • Emel pula kena isi without dot, contoh: syafiqah@gmail.com jangan!: syaf.iqah@gmail.com
  • Passport pulak kena isi ye anak-anak.
  • Emel Notification: Mesti letak! Perlu diingat ini SAHAJA cara pihak AJ bagi feedback dekat kita. Make sure emel anda ACTIVE. (kalau diorang tak reply, I don’t know ye kawan-kawan)
  • Korean Air SkyPass: Tak perlu isi, tapi kalau ada sign up dengan Korean Air feel free to fill.

Harap-harap pihak AJ baca post sis ni, and bayar royalti iklankan company diorang. Ehhhhhh! hahaha.

Sekian, semoga dapat membantu.

 

2
Lots of love!

 

 

Sudi-sudikanlah, join team sis di Young Living.. 😉 just click kat sebelah ni sign up for Young Living. Card Credit accepted tau. Kalau nak join sis bantu pun boleyyyy.. emel je kay kat herniezieana@gmail.com , pastu sis akan terangkan apa itu YLEO! 

 

 

 

Advertisements

9 thoughts on “Sign up @ AJ Rent a Car

  1. fatimah

    SALAM kak. saya dah buat reservation kat website aj ni. tapi xde dapat ape2 email pulak. mcm mn yer..? risau ni..

    Like

  2. Assalamualaikum Dik. Akak tak pasti kenapa diorang tak bagi feedback. Maybe terlalu ramai orang buat reservation kot. Cuba check d junk or spam mail. Kalau tiada juga, di luar kemampuan akk nak jawab. ehehe

    Like

  3. Amy

    Assalamualaikum kak, payment hanya boleh melalui credit card je ke? Debit card tak boleh?

    Like

  4. Waalaikumsalam, kurang pasti kalau dc. Better bawa cash kalau takde cc.

    Like

  5. Anonymous

    kalau email tu ada . mcm mana la pulak nak isi

    Like

  6. Izzah azman

    Kak, saya dah sign up tapi tak jumpa part discount tu..aduii

    Like

  7. Hokaloh, akak tak dapat nak jawab part ni, may be masa apply tu TER-kena takde discount kat web tu. Uhuhu

    Like

  8. buatla emel yang takde dot tu.
    eh tu kan maksudnya ehe

    Like

  9. Nahar

    Kat sana wajib ke kanak2 pakai child seat..?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: