Posted in Chapter 36, South Korea, Vacation

Sign up @ AJ Rent a Car

Assalamualaikum.. Since ramai yang tanya sis macamana nak sign up di AJ Rent A Car untuk percutian ke Jeju Island ni. Sis bagi cara-cara how to put the details semasa sign up. Hokkay!

  1. Web AJ rent a car.
  2. Click membership.
  3. Put id cuma abjad (abc) je, try letak syafiqah, then click ‘double check’, if appearID is available’ proceed ke password pulak.
  4. Password: Contoh bagi combination password macam ni, @SYA1234f
  5. User information:Β 
  • Telefon tu letak je nombor kita kat Malaysia ni (both Local & Korea), tapi kena ingat mesti letak +60 kat depan. Contoh: +60123456789.
  • Emel pula kena isi without dot, contoh: syafiqah@gmail.com jangan!: syaf.iqah@gmail.com
  • Passport pulak kena isi ye anak-anak.
  • Emel Notification: Mesti letak! Perlu diingat ini SAHAJA cara pihak AJ bagi feedback dekat kita. Make sure emel anda ACTIVE. (kalau diorang tak reply, I don’t know ye kawan-kawan)
  • Korean Air SkyPass: Tak perlu isi, tapi kalau ada sign up dengan Korean Air feel free to fill.

Harap-harap pihak AJ baca post sis ni, and bayar royalti iklankan company diorang. Ehhhhhh! hahaha.

Sekian, semoga dapat membantu.

 

2
Lots of love!

 

 

Sudi-sudikanlah, join team sis di Young Living.. πŸ˜‰ just click kat sebelah ni sign up for Young Living. Card Credit accepted tau. Kalau nak join sis bantu pun boleyyyy.. emel je kay kat herniezieana@gmail.com , pastu sis akan terangkan apa itu YLEO!Β