Chapter 36 · Pulau Jeju · South Korea · Spring Trip · Vacation

[mts] Cheonjiyon Waterfall

Lokasi seterusnya adalah Cheonjiyon Waterfall. Ada yang kata kalau tak pegi sini pun tak apa. Ada yang cakap best kat sini. Ada yang cakap pergi siang best, ada yang kata pegi malam lagi menarik. Tapi kami tetap pergi. Pergi selepas ber-Jeongbang Falls.

EF: KRW2,000, GPS: 760 6304

Bagi kami, Jeongbang Falls dan Cheonjiyon Waterfall masing-masing ada daya tarikan tersendiri. Kalau JF kawasan lebih terbuka. Sedikit panas sebab air terus mengalir ke laut. Faham-fahamlah kalau cuaca laut kan. Dan tu lah menariknya air terus ke laut. Manakala CW pulak, kawasan agak tertutup, rasa sejuk, dipenuhi dengan kehijauan yang redup serta udara lebih menyegarkan. Kalau prefer ketenangan pergi sini. Tenang ja dengan kicauan burung dan desiran air mengalir.

So, tak rugi pon kalau pegi kedua-duanya sekali. Jauh pun tak antara keduanya. Ehehe

1
Parking Free ye anak-anak.
2
Nasib kau lah datang pada hujung minggu. Punya ramai i tell u!

2-1

2-2
Kaunter cek tiket ye anak-anak.
3
Apsal aku tengok muka Cik Hanis kat sini macam Kang Jun. Omg!
4
Minum, minum!
5
Geng Bas Pacik-Pacik buat rombongan, bukan main seronok mereka yew!
6
Aku dah cakap dah ramai.
7
Dari jauh je mampu nak gambar waterfall itew.
8
Nasib kamera boleh zoooom
9
Dari jauh macam ni je Selfie yang mampu kami ambil.
10
Gigih nak nampakkan air terjun tu. Tengokla macik kat hujung tu, sampai terduduk nak mengambil gambornyeee
11
Setelah berpuas hati nampak air terjun, marilah kita berjalan menuju keeeeeluar. ehehe
12
Cuaca still sejuk. Sejuk-sejuk ekon je la.
13
Ni pun spot paling best. Nyaman gila udara. Bunyi desiran air. Fuh. + kicauan burung lagi. Tenang babe. Yang tak tenang ramai orang. Ehe
14
Entah ruangan apa, siap ada signboard tak boleh pegi sana yaw. takpeeee
15
Amboi cik hanis.
16
Pacik tu jeles le tu, kita ni gems. Ahahahaa
16-1
Apa gaya tu Cik Hanis. πŸ˜€
17
Antara kedai yang ada.
18
Antara mesin yang paling famous bagi couples di Korea ni. Awwww
19
Dolhareubang ni nda dengar cakap sis, so sis denda diorang berpanas dalam barisan. πŸ˜€ πŸ˜€
20
Bah balik, Halla-san lagi menanti.

Dan selepas tu, maka kami pun keluarlah dari Area Seogwipo. β™₯

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s