[mts] Jeju Folk Village

Sungguh nda disangka, travel ke Pulau Jeju April lalu, sampai tahun 2019 tak habis-habis update. πŸ˜‰ InshaAllah sis habiskan dalam bulan Januari 2019 ni yeee. Semoga entry sis dapat membantu uols yang nak pergi ke Pulau Jeju. πŸ˜€

Selepas dari Seopjikoji, hajat di hati nak ke Ilchul Land. Taip GPS Ilchul Land, tapi tersesat ke ladang mana entah. Nasib nda jadi apa-apa. So proceed ke Jeju Folk Village. Alhamdulillah, cuaca yang baik-baik membawa kami ke destinasi yang di tuju dengan selamatnya. Sesampainya ke JFV, cuaca still the best (honestly, sepanjang di Pulau Jeju, cuaca di JFV paling best. Angin sesedap rasa, panas secukup rasa. ehehe).

Jadi mari lah kita melayan gambar-gambar yeee…

Kawasan parking yang full, lepas habis jenjalan kat JFV kami terjumpa dua orang Malaysian yang nak cari tempat penginapan diorang di Seongsan. Harap-harap mereka jumpa dan dipermudahkan urusan pencarian mereka. Mintak maaflah, kak tak dapat nak tolong banyak.

Entrance

Selepas mengorek batuan kat tapak kasut. Ehehe

Jom kita mulakan perjalanan.

Lupa pulak apa nama rumah ni.

Pernah terbaca entry berkenaan gambar ni. Sangat lucu.

Gitu-lah kan Korea ni.hehehe

Dolu-dolu cara cuci kain, sama ja kot dengan tempat kita.

Antara aktiviti di sana.

Bunga fav sis, dan beberapa Bunga yang ada di sekitar JFV (kat bawah)

Lokasi penggambaran drama kesukaan mama Cik Hanis.

Moh le balik.

Asalnya mau singgah ni Pyeoson Beach, tapi kuat gils angin dia. So balik le ke KKGH.

Jeju Folk Village: Entrance Fee KRW11,000/ adult. GPS ke JFV: 7874501

Selain dari menikmati bunga-bungaan, mengenali sejarah, tempat ni juga menyediakan permainan dahulu kala. So full package la kalau mau merasai kehidupan tradisi orang Korea di jaman dulu-dulu.

Thanks for reading this entry.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s