[mts] Camelia Hill

Sambil memanaskan badan dalam kereta, kami berbincang nak pegi mana. Osullac Tea Museum atau Camellia Hill? Memandangkan ini adalah musim Bunga, kami ketepikan Osullac dan terus tekan GPS (7920088) Camellia Hill (CH). Sepanjang menuju ke sana, angin masih di tahap kegusaran. Mungkin kalau lelaki ok ja la kali dengan cuaca berangin macam tu. Tapi aku, aiihh. Risau memanjang.

Nak tahu, sebelum sampai ke CH, salji turun sekali lagi. Omg cuak gila uols. Sis memang berdebar sepanjang perjalanan. Bila dah sampai CH still bersalji + angin kuat lagi. Bincang dengan Cik Hanis, kalau-kalau salji berhenti kita nda payah masuk CH la, balik. Sebab mesti basah. Sambil makan-makan roti dalam kereta, sambil memerhati kereta lalu Lalang seakan tidak kisah salji yang berturunan.

Lebih kurang 10 min, salji berhenti, angin kuat berhenti, matahari manampakkan diri dan cuaca tetiba panas memancar engkau. Jadi kau fikir, kau mahu sia-siakan masa? Sudah datang, masuk je la dalam taman CH tu. Masa kami nak ke kaunter tiket, banyak gils kereta masuk. Aikkk? May be diorang dah tahu, salji tak lama ponnn. Haha. Kami ja yang drama lebih ni. Dan, dan… Layan la gambar sekitar di sana. Ehe!

Salji tengah lalu + angin. Ingatkan ribut suda ini. Overthinking.

Selepas ‘salji lalu’.

EF: KRW8,000/ adult. Dapat sijil kemasukan lagi.

Entrance. Nampak tak panas matahari memancar itew.

CH ni terlalu banyak spot best untuk bergambar.

Nda sangka bole masuk CH dek kerana cuaca berdrama sebentar tadi.

Kami ni pantang nampak cafe. Tapi nda juga masuk-masuk. Ehehehe

Tu ha sijil kemasukan kami di sini. 😀 😀

Patung yang paling famous di Jeju
Layan gambar bunga-bungaan di sini okay

Entahlahh berapa usia pokok ni

Major love from us dari Camellia Hill.

Kalau musim bunga, sis memang suggest uols pergi sini. Segar. Kawasan yang jauh dari kesibukan. Udara fresh. Tenang. Mood bahagia & gembira menguasai diri selepas dari melihat bunga di sini. So, bajet di sini KRW8,000 (EF). Jumpa di next entry yaw!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: