[mts] Seopjikoji

Assalamualaikum..

Lepas ja weols tahu bagaimana nak guna GPS, our next destination after taking bath & breakfast that day was Seopjikoji. Lokasi drama yang famous di Pulau Jeju. I think it’s true. Banyak gils orang datang. Cuaca pun cerah. Perfect & windy. Tapiiii, bila sampai lokasi mau naik ke rumah api tu, mashaAllah, angin dia no joke ok. Sis is risau gils dengan Hanis, angin tu, aduhai.

Usai bersiap & check out dari DGH, kami memulakan pemanduan dengan penuh bergaya dan keyakinan (gitu!). Dalam perjalanan keluar dari area Ilchulbong, kami terpana seketika dengan keindahan bunga Canola di tepi jalan. Masa tu, cik hanis dah cakap, ‘kakkkk berhenti!’. Ragu-ragu juga mau berhenti ka nda ni. Tapi kami ternampak bas persiaran yang membawa pelancong berhenti di tepi jalan. Dan dalam masa yang singkat terus bagi signal & berhenti. Sebelum keluar tawakkal ja la kalau kena saman. Siap pasang emergency light lagi (pernah baca kat blog, berhenti ja tepi jalan pasang EL, pihak berkuasa kat sana faham yang berhenti tu pelancong, errr πŸ˜‰ ) Sedang berjalan kaki menuju lokasi bunga tu, bagi signal dengan tangan ok tak sambil tunjuk kereta kami kat pemandu bas, dia pun balas ok. Hah, Apa lagi, jalan terussssss. Dengan KRW1000 tu, bergambarlah awak-awak dengan sepuasnya selama mana you nak guys. πŸ˜€

Jom layan!

awww

Dan selepas itu, maka lancarlah perjalanan kami ke Seopjikoji.. Layan kan ajelahh.. (Gambar maha banyak, sorry!)

Nak sangat I jalan-jalan kat atas batuan ni.

Hati ada senang jejak sini. Ramai orang guys.

Sejarah Seopjikoji.

Marilah berjalan kaki.

Ada cafΓ© kat dalam tu, tapi tak ada masanya mau singgah-singgah. Ehe

Kepanasan dari gambar ni ter-cover dengan angin yang maha kuat.

Gigih jalan nak naik ke sini je.

Masa sepanjang daki tangga ni, kena pegang pagar tu. Angin tu ha, kuat sangat. Sis tak seimbanglah katakan.

Tadi weols kat hujung tu tau. Gigih lah kan berjalan kaki.

Tak dapat weols nak masuk ke sana, nda pandai surut orang.. dari sini pun boleyy

Berjaya meredah angin yang maha hebat kuatnya.

Nampak tak bentuk love kicik kaler merah tu, nak pegi sana lepas ni. Ehe

Marilah turun menuju ke love merah tu. Ehehe

Hati ini Allah yang punya.

Lob lob lob

Hey tadi kami kat atas tu tauuuuu. Bangga le tu.

Jom menuju ke luar kawasan leee

Nasib la kami sudah ambik gambar di tepi jalan tadi. ehehe

Gerai yang berada di persekitaran.

Selfie hengpong.

Good bye Seopjikoji! Till we meet again. Uhuhuhuhu

Sorry kualiti gambar tak menarik. Herlok ja dalam simpanan, dah upload kat sini, ada sedikit blur pulekkkk. Hish. Ehehe

Oh ya. Kat Seopjikoji tidak ada Entrance Fee, cuma perlu bayar parking ja kalua bawa kereta sendiri, bayaran parking KRW500. GPS ke Seopjikoji: 7604251.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Gungrahyogi13.wordpress.com

Yang Muda Yang Berkarya

Rossdowsen

Ini Kisah Berjalan

MY Visit Jeju

JEJU, PULAU UNTUK ANDA TEROKAI!

ohperjalananku

My journey

Blookup Blog

Turn and print all your digital contents, blogs and social networks into amazing real paper books on blookup.com

Love, Yer Sarsey

"When you accept yourself, the whole world accepts you." - Lao Tzu

SCHMOLPHIN TRAVELS & LINGERS

WHERE THE SOUL LINGERS…

schmolphin

from the eyes of Lia schmolphin...

%d bloggers like this: