Arsenal · Chapter 35 · Vacation

[mts] #1 SGC takes SGP

Assalamualaikum. Entry kali ni, sis rehatkan dulu cerita di Pulau Jeju. Sis nak cerita tentang keterujaan diri sis melihat pemain-pemain bola sepak kesayangan Sis di Singapore. Awww. Tak sangka sis boleh nampak Cech, Bellerin, Elneny, Ozil, Lacazatte & yang lain-lain, bonus pulak nampak goalkeeper favorita all the time sis, Buffon. Jauh pun is still ok! Eeee.. Happy gilssss!

Rancang nak gi SGP dari bulan Mac hari tu. Mak aihh. Semangat sangat sis ni 😅. Sis dapat tugasan untuk mencari penginapan di Singapore. So bawah ni sis kongsi itinerary sis and the gang ke Singapore sempena SGC takes SGP:-

26hb Julai 2018 (Khamis):

  • Arrived at Changi Airport around 5.20pm
  • Beli simcard, untuk memudahkan pergerakkan & surf internet.
  • Naik grab ke hostel.
  • Rehat seketika kat hotel, tunaikan apa yang wajib. Malam pergi ke stadium. Masa ni perlawanan Arsenal vs Atletico Madrid. Tunggu kawan yang tengok match ni kat luar stadium. Seri 1-1, AFC menang sepakan penalti 5-4.
  • Makan di Kampong Glam.
  • Balik jalan kaki je.

27hb Julai 2018 (Jumaat):

  • Breakfast kat hostel.
  • Jam 9am gerak ke Esplanade (Arsenal launch 3rd kit), sebelum tu, singgah di Merlion dulu.
  • Jam 5pm gerak cari makan.
  • Balik hostel, selesaikan apa yang patut.
  • Malam – Bugis Street.

28hb Julai 2018 (Sabtu):

  • Pagi – Gardens By The Bay, area Marina Bay Sand juga. Sis dengan Jane je, guys ke tempat lain.
  • Sightseeing at Bugis Street (again).
  • Jumpa geng SGC (stay KL) & makan kat Burger King.
  • Lepas makan baru beli souvenir kat Bugis Street, pastu balik hostel.
  • Malam stadium. Arsenal VS PSG.

29hb Julai 2018 (Ahad)

  • Around 10.30am check out and direct go to Changi Airport using MRT.
  • Makan di Lavender station.
  • Sampai kat Changi Airport lebih kurang jam 12.00pm

Yang ni pula perbelanjaan sis:-

  • AA: KK-SGP-KK (Return) – RM365 (without check in bag, meals, insurance)
  • Penginapan: RM190 ( (3 nights, The Travellers Loft @ Jalan Besar)
  • Pengangkutan: RM100 (lebih kurang, mostly naik grab, kalau dah naik tengah malam, acanne?)
  • Makan: RM150 (lebih kurang, sila bahagi dengan 3)
  • Souvenir: RM250.
  • Tiket stadium: RM390 (ni baru Singapore, kalau Emirates Stadium, berkakai juga nak kumpul duit setahun, tu pun setahun tiket stadium, eheheh)

Total Perbelanjaan: RM1,445.00

So next entry sis velanja gambar.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s