Chapter 35 · Korea Selatan · Spring Trip

Anneyong Jeju Island!

Assalamualaikum, entry ni start kena taip 3 hari selepas balik dari kampung halaman (habis deraf taktau bilaaa). Mental dan jiwa raga masih berada di kampung. Namun demi mencari rezeki untuk balik ke kampung tahun depan, diri ini gagahi jua berkerja. Eseh!

Selama 7 hari 6 malam di Pulau Jeju, subhanAllah. Banyak sangat drama, sama ada suka atau sedikit kegusaran (banyaknya happy la -+ kecewa duit tak cukup borong skin care yang maha murah tew!).

Alhamdulillah, selamat sampai ke KLIA 2 dalam lebih kurang jam 2.30 pagi, 4 April 2018. Sepatutnya sampai dalam jam 1. 30 pagi, tapi macam besalah, kalau tak sampai pada waktu sepatutnya delayed leeeee. Hehehe

Selepas lepak-lepak barang sejam dua di McD, kami pun buatlah baggage drop dalam jam 4.15 pagi. Kena awal buat wei, ko tau tak tu KLIA 2, ramai gila orang kalau last minute. Ehehe. Dan setibanya di balai pelepasan, memang kena masuk surau area situ awal – awal, ulang balik ayat atas tu, KLIA 2 babe. Hahaha. Alhamdulillah tunaikan yang wajib dan berlepas on time. Syukur!

P_20180404_063352_Blog
Muka excited nak jejak bumi Jeju buat kali pertamanya. Perkenalkan my travelmate. Kalau lepas ni banyak gambar dia, tau – taulah dia model sis sepanjang trip ni. πŸ˜‰

Panjatkan setinggi – tinggi kesyukuran kepada Allah, selamat mendarat lebih kurang 2.20 petang waktu tempatan. Perlu diingat, waktu di Korea awal sejam dari waktu Malaysia. Cuaca yang sambut kami masa sampai tu agak – agak sejuk juga-lah. Memang kena berlapis juga-lah. Ehehehe… Tunggu bag nak lebih dari 30 minit kau, sebab apa aku tak tau. Kena – kena lagi anjing pengesan barang terlarang berlegar – legar di kawasan carousel, jiwa sis amatlah tak tenteram. Hmmm. Syukur jugalah, sebelum tiba beg kami, anjing tu dah blah.

Jeju International Airport taklah sebesar Incheon Internatiol Airport. Kalau pernah pegi Sandakan, Sabah, 3x ganda besar airport Sandakan tu. Urusan seterusnya adalah nak ambik kereta sewa yang kami dah book siap – siap sebelum sampai sini. Phewwwww.

Kita sambung esok lusa yawwww.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s