When Jeju Island is the next…

Assalamulaikum.

Tak sangka, memang tak sangka. Dapat beli tiket murah ke Pulau Jeju. Thanks AirAsia! Excited? Gila tak! Keminatan terhadap Pulau Jeju adalah bermula dengan menonton drama My Girl lakonan my handsome man Lee Dong Wook dan seterusnya ditontonkan pula cerita On The Way To The Airport lakonan hebat Kim Ha Neul.

Sehari selepas beli tiket ke sana, mak aiiii.. seperti hari – hari update itinerary. Plan pegi sana, pegi situ hari pertama, eh tukar hari kedua la, lepas subuh mesti gerak, makan kat situ, baju bawa ini, luggage yang 7kg ja, eh terbeli luggage 24′ pulak, dah selesai booking kereta sewa, bulan tiga buat IDP, bulan ni saving begini, kasut sukan kena selesa, iron perlu bawa tak, malam pertama tidur sini, malam kedua kat sana, malam ketiga kat sinun pulak, and etc.. Macam – macam perancangan, semoga sahaja Allah membenarkan dan memudahkan segalanya.. aamiin.

InshaAllah berpergian dengan kawan sekerja, yang pergi Seoul hari tu juga. Berdua. Di buka untuk kawan-kawan yang nak join (untuk 2 orang, perempuan). Slot masih kosong, ada yang berminat? Komen je kat bawah. πŸ˜‰

Lokasi wajib pergi? Surely kalau korang tau Jeju Island, memang tau lah mana – mana lokasi yang wajib pergi. Web yang banyak sangat membantu adalah Visit Jeju & My Visit Jeju.

Juga ada beberapa lagi blog yang menyumbang terhadap itinerary kami. Alhamdulillah, Terima kasih banyak – banyak guys! Semoga Allah akan membantu kesukaran kamu jua. =)

121
Siapa tengok On The Way To The Airport taulah tempat ni, serious, aku nak pi sini. Sebab pemandangan depan rumah ni. πŸ˜‰ – Photo By: My Visit Jeju – sorry ambik gambar you all. Sebab belum ke sana, takde gambar sendiri lagi. πŸ™‚

Thanks for stopping by!

Advertisements

2 thoughts on “When Jeju Island is the next…

  1. Best best! Have fun preparing!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: