Hernie at Work

Netball Tournament

Assalamualaikum..

Weekend yang mengujakan minggu lepas, sebab apa?? Sebab Jabatan kami sertai Kejohanan Bola Jaring, Piala Toh Puan 2016 anjuran Persatuan Bola Jaring Negeri Sabah (SABANA). Ini merupakan penyertaan julung kalinya buat jabatan kami. Bagus juga untuk pendedahan, disamping dapat merasa keseronokan pertandingan di peringkat luar jabatan. 🙂

img_20161015_164643
First game, ai simpanan jewwww
img_20161016_152858
Second last game.. Semua muka happy, main nda stress.
img-20161016-wa0021
Mendengar ucapan. Gambar ehsan orang. Pakai zoom ni, tulah gambar macam ni. Ehe.
img_20161016_182341
Finally. Penderitaan yang seronok berakhir.

Kami dinobatkan team ke-8 dari 24 pasukan. Lucky-lah sebab satu kumpulan dengan team yang tak berapa nak hebat.. Syukur.. Peringkat kumpulan top 2, keseluruhan 8 team ke suku akhir. Memang dijangka tempatke-8 tu. Ahah!

Usai penyampaian hadiah tempat pertama hingga ke-empat. Anugerah sampingan pulak diumumkan. Tiba-tiba emcee sebut nama Jabatan Pertanian sebagai pemenang Anugerah Fair Play. Mak aihhh, nda sangka betol! hadiah berbentuk Piala Anugerah, Bola Jaring & Hamper. 

Keseluruhannya:-

  • Tempat Pertama – PPD Keningau
  • Tempat Kedua – SUK Sabah
  • Tempat Ketiga – BOMBA Sabah
  • Tempat Keempat – OSCA

Sukan kegemaran dari masa kurus sampai gemoks. I ♥ Netball! 😀

psst; gambar handphone semuanya kat atas tu, sebab tulah tak berapa nak ‘cun’.. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s