First Project.

Alhamdulillah..

This year, me and friend of mine (Shima) had started sell ‘kueh/ biscuit for raya’. Mak aih.. Teruja, teruja, teruja… Sila nyanyikan seperti melodi teruja dari Ella.. Aha!!!

Sebenarnya, akak pun tak tau juga rupanya sambutan amat menggalakkan. Baru open order hari ni, next two days akak closed order. Ehehe.. Tak mampu dek nak ambil order bertingkat-tingkat. Betullah bak kata pepatah ‘unknown’: The secret of your future is hidden in your daily routine‘ Mak aih…

Dan teringat kata-kata hikmah seseorang: tanda Allah kabulkan doamu adalah, apabila kau sudah mula berusaha.

Kerlas gitew. Bukan akak nak cakap akak ni over, but akak nak bagitahu kat sini: do what your love because that can make you happy. Gitew! Setuju tak??

Macam akak ni, akak memang dari dulu minat masak-masak, baking. Tapi akak tak pandai. Akak cuba, beberapa kali kueh akak tak kena makan, asal masak banyak kurangnya. Namun akak mencuba, cuba dan cuba lagi. Sebab akak nak sangat kena dekat diri akak pepatah ‘practice make perfect‘. Alhamdulillah..

Kalau bukan kerana Allah yang bagi hidayah untuk semua ni akak takkan pandai baking dan takkan ada keberanian nak menyajikan hasil air tangan sendiri buat orang lain. Alhamdulillah.

Disamping tu, akak selalu-lah tanya Dr. Google (rasanya semua pon kan), yang jarang sekali mengecewakan. Disebabkan semua berjalan dengan lancar walaupun mengambil masa yang agak panjang.. terhasillah…

IMG_20160727_161731
Our first logo.

Dear friends, do follow us at Facebook : Cik Queen’s Recipe & IG @c_q_r. Muwwaahhh!!

Err… nak order, do not hesitate to contact the number at the sticker. 😉

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: