[mts] Winter Trip 2016 (Seoul): Good Bye Seoul!

Assalamualaikum..

Previous entry: Myeongdong & Insadong

Hari untuk meninggalkan Seoul telah tiba. Entahlah, happy or sedih. Ehehe.. Bukan apa dengan cuaca kesejukan yang tiada kesudahannya ini buat mau balik Malaysia, tapi memikirkan akan berpergian dari kampong tercinta buat hati berat melangkah. Gitewww.. Takpe, inshaAllah, kalau ada rezeki lagi aku tetap akan balik kampung untuk kesekian kalinya.

Meninggalkan guesthouse ke perhentian bas kira-kira jam 7 pagi. Flight pukul 11, memang lama lagi tapi memandangkan diorang Hanis dan Effi belum belum check in lagi tu yang buat aku risau. Sesampai di perhentian bas, kami terlepas bas pukul 7:12 pagi, terpaksa naik bas pada jam 7:41 pagi. Tengah tunggu bas, kak siti bagi tahu yang kunci Guesthouse dia terbawa. Mesti sebab aku bawa rushing keluar tadi then dia terlupa nak tinggalkan. Sorry Kak Siti, salah satu sebabnya mungkin aku juga, kak siti terpaksa berlari ke Guesthouse untuk kembalikan kunci. 😦 Nasib sempat.

IMG20160201081213
Jadual bas dari Changdeukegung Palace ke Incheon Airport.
IMG20160201080447
Suhu masa ni, 5 darjah cel. Oh mak kau sejuk gilsss.
IMG20160201080433
Building that in front of the bus station. Hari-hari lalu depan Garden Tower untuk ke Angguk Station.

Bas sampai lebih kurang jam 7:50 pagi. Ramai pula orang menuju ke Incheon Airport. Separuh bag kami separuh terpaksa bawa naik ke atas, penuh dah tempat letak bag kat bawah. Lebih kurang 9:30 pagi sampai di Incheon Airport, terus berurusan check in. Usai urusan kami terus berbaris untuk boarding. Manakala diorang kak siti claim tax dulu. Akibat menyinggah beli barang, kami terlambat masuk kapal. Siap kena umumkan lagi. Apa lagi laju kaki berlari. Sampai berpeluh-peluh. Haha. 

IMG-20160201-WA0008
Good Bye Seoul, inshaAllah aku datang lagi. 😀

Sekian kisah kami di Seoul. Akhirnya habis juga entry untuk Winter trip ni. Daaaa.

Thank for reading this entry! Muwwaaahhh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s