[mts] Winter Trip 2016 (Seoul): Hongdae

Assalamualaikum.

Previous Entry: Makan Restaurant

Memang benarlah kata si aramunni di kapal hari tu, ramai seramainya ‘young man & young woman’ di Hongdae. Mak aih. 2 tahun lepas aku datang situ memang ramai, tapi rupanya lagi ‘heaven’ malam. errr.. Hehe. Nak pergi Hongdae berhenti di Hongik University Station, exit 9.

Malangnya, aku nda ambil gambar sepanjang berada di Hongdae kali ni. Sebabnya, malam. Bila malam sejuk dia, adui sejuk gila you. Buka gloves memang taklah. So, dua keping ini je yang ada. Ini pun atas ehsan travel mates. Bibi ada ambik video, tapi tak dapat upload di sini. 😦

IMG-20160129-WA0079
Tengok kat belakang tu, sepanjang-panjang jalan anak muda berpeleseran
IMG-20160129-WA0082
Ketika ni, kami berhenti sekejap. Tengok keadaan muda mudi korea berpeleseran.

Sepanjang berada di Hongdae, kami ‘disajikan’ dengan street show, errr bolehlah kan panggil macam tu. Boleh tahan banyak jugalah persembahan, dari orang perseorangan, sehingga berkumpulan. Yang paling mendapat sambutan apa lagi, kumpulan yang mempersembahkan tarian KPOP dengan diiringi lagu-lagu fofular masa kini.Β  Fuh! Mantap, mantap. Sejuk-sejuk boleh pakai sleeveless. Tunjuk macho kunun. Ramai letewww yang suka. Haha.

Tujuan ke Hongdae sebenarnya adalah misi menjejak restoran Haha Running Man (lagi) & Hello Kity Cafe (HKC). Sampai juga ke bangunan Sangsang Madang, nampak pun tidak restoran ala-ala Jamaica. Hampeh! Memandangkan HKC pun dah berpindah tempat, tak jumpa juga. Adui. Ini semua kerana terlampau ramai bebudak muda di Hongdae, sebab tu tak nampak. Menci!!

Walaupun misi pencarian tak jumpa, dengan sukacitanya aku nak bagitahu kedukaan terubat bila kami berbelanja lagi di sana. Wah gitew. Ada yang beli gelang, snow cap, beg, cap, aihh macam-macam jugalah. Si empunya blog ni apa lagi. Memborong juga leeee. Ekekeekeee…Nanti kita share apa benda yang dibeli sampai tak hengat donia. Adui!

Lepas sakan berbelian dan ikut menonton persembahan jalanan. Kami kesejukan dan blah. Tapi tempat tu makin ramai pula yang datang, jalan pun asyik terlanggar-langgar jew. Menci tauuu.

Daaa… Esok kita ke Everland Resort.Β  *wink!!*

One thought on “[mts] Winter Trip 2016 (Seoul): Hongdae

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Gungrahyogi13.wordpress.com

Yang Muda Yang Berkarya

Rossdowsen

Ini Kisah Berjalan

MY Visit Jeju

JEJU, PULAU UNTUK ANDA TEROKAI!

ohperjalananku

My journey

Blookup Blog

Turn and print all your digital contents, blogs and social networks into amazing real paper books on blookup.com

Love, Yer Sarsey

"When you accept yourself, the whole world accepts you." - Lao Tzu

SCHMOLPHIN TRAVELS & LINGERS

WHERE THE SOUL LINGERS…

schmolphin

from the eyes of Lia schmolphin...

%d bloggers like this: