Seoul · South Korea · Vacation · Winter Trip

Winter Trip 2016 (Seoul): SBS

Assalamualaikum..

Previous entry: Yeouido Hangang Park

Selepas melepak sekejap sambil mengopi, kami meneruskan destinasi ke Seoul Broadcasting Station (SBS). Hendak ke SBS kena berhenti di Omokgyo Station, line subway 6, selang 6 station dari Yeouinoru Station.Β 

Yang semangat nak ke SBS ni, confirm sangatlah aku dan Hanis. Maunya terjumpa team Running Man, tak pengsan. Hahah. Lagi pula ketika itu, drama Remember tengah meletops engkau. Bernasib baik terjumpa pelakon drama tu. πŸ˜‰ Dengan penuh harapanlah kan nak masuk dalam bangunan SBS. πŸ˜‰

Sebelum keluar dari station tu, sempatlah menyinggah kedai-kedai yang ada. Boleh tahan banyak juga kedai kat stesen ni, maklumlah stesen berdekatan broadcasting station.Β Tak tersangka pula mark beberapa benda. Eheh

Seoul_2016_1
Nak ke SBS, Omokgyo Station, Exit 2 ye anak-anak.
Seoul_2016_2
Dari exit 2, terus ke kiri and menyeberang jalan ni.
Seoul_2016_3
Sekolah bebudak ini, sebelah kiri anda bila menuju ke SBS.
Seoul_2016_7
And on your left side, this park.
Seoul_2016_6
Can you spot the SBS’s sign?
Seoul_2016_9
Then, this is where the park end. Jalan terus, menyeberang jalan ke SBS’s building.
Seoul_2016_8
Tadda!! Bangunan SBS.
Seoul_2016_4
Asyik sangat kami bergambar di depan bangunan ni, before we want to enter the building, we asked the guard first. And he said ‘No’. What?? Punah harapan. Nak merayu, tapi susah sangat berkomunikasi. That was my first time meet someone who worked as Guard at Korea don’t know how to speak in English. Pasrahlah tak dapat masuk. So berlegar la kami disekitar tu. Hmm
Seoul_2016_11
Jumpa ni pun jadilah untuk bergambar. Haha. Masa ni, kononnya nak pose tak tengok camera, menjadi jugaklah kan. Tapi Masni over dongak pulak.Β 
Seoul_2016
I love the scenery on this photo.
Seoul_2016_10
Puas dah bergambar, nak gerak balik. Memanglah hampa sebab tak dapat masuk SBS tapi puas hati jugalah dapat jejak lokasi bangunan SBS. Haha
IMG20160129120028
Sebelum balik, tetiba kami terpandang pintu masuk ni, we thought something interesting inside that. Then we entered. Ehe!

One thought on “Winter Trip 2016 (Seoul): SBS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s