Korea · Seoul · Vacation · Winter Trip

Winter Trip 2016: Namsan Tower

Assalamualaikum..

Previous entry: The War Memorial of Korea

Selepas sahaja dari ↑, kami bergerak ke Myeongdong sebab nak ke Namsan Tower. Keluar sahaja dari Exit 2 Myeongdong Station. Agenda mendaki bermula lagi. Jalan yang sama aku guna masa kami pergi back on 2014. Ada satu lagi cara nak ke cable car station tu, guna lift. Masalahnya aku nda tau arah lift tu dimana. Hehe. Sorry kawan-kawan.

IMG-20160128-WA0057
Episod mendaki di Seoul takkan ada kesudahannya.
IMG20160128125220
Keluar dari cable car, teruslah menaiki anak tangga yang cute ini.
IMG20160128125300
The tower! {#bertabahlah}
IMG20160128131844
Sampai juga.
IMG20160128130018
Nda ramai orang pon.
IMG20160128130657
Benda ni pon jadi mangsa vandalism.
IMG-20160128-WA0066
Sang suami mengabadikan kenangan si isteri.
IMG-20160129-WA0039
Hanis & Masni. {#senyummaintain}
IMG20160128130031
Keys.
IMG20160128130819
Hari tu pergi, benda ni pun kena lock dengan kunci. Kali ni siap kena pagar pulak.
IMG-20160128-WA0039
Hilangkan penat. Erk!
IMG_20160128_194227
Sebelum balik. Bye! Bye! Namsan! {#senyumdalamsejukkot}
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kami gunakan lif masa turun. Ini tempat perhentian lif di bawah.

Sorry kawan-kawan kalau memenatkan korang. Actually, kalau tak pergi Namsan Tower ni pun tak apa kot. Bukan ada apa sangat pun, cuma ada beribu-ribu kunci yang melambangkan kekuatan cinta pasangan kekasih katanya. Bawa diorang pun sebab Namsan ni seolah-olah signage Seoul juga.

Kali ni pergi tak naik kat atas, kalau nak masuk tower and naik kena bayar lagi. Lagipun tak semua heksaited jejak Namsan, so blah dari tempat tu kira-kira 30 minit. selepas ‘lawat kawasan’. Ehe! Cuaca sejuk sangat antara faktor kena cepat-cepat turun + perut semua kelaparan. Jam 2 geng!

Lagi bagus rasanya ke Namsan guna tangga. Duit tak kacau, cuma penat lah. Berapa anak tangga aku belum buat research {#bukansemuaakutau}, tapi dalam ratus jugalah. Stamina adalah penting disitu. Plan mula aku nak buat macam tu, tapi memandangkan sakit kaki masih terasa, cancelled. Guna cable car bayar KRW8,500 (return) {#janganlokek #Sayangkaki #janganmarah}

Ehee.. Destinasi seterusnya makan ikan bakar di Dongdaemun Grilled Fish.Daaa..

Thank you for reading this entry.

One thought on “Winter Trip 2016: Namsan Tower

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s