Seoul · South Korea · Vacation · Winter Trip

[mts] Winter Trip (2016): Prayer Room @ Nami Island

Assalamualaikum..

Maaf you olls, virus malas update tengah menyerang, dan-dan kerja dah melambak awal tahun ni. ++ Korean Class yang perlu di-fokus sebaik-baiknya. Exam tak lama weh, Isnin ni. Erk! Perlu study hard di situ. Eheh.Β πŸ˜‰

Deraf entry ni kira-kira sabtu lepas, tak teringat dah ngan nak menghadpet. Tetiba petang tadi, salah seorang bos aku WhatsApp. Bila next trip aku ke Seoul, diorang taknak ikut travel agent. Nak joint aku. Erk! Apesal bos? Jalan dengan aku ni, penat tauuuu. haha. Selepas sesi berbalas-balas chat. Aku teringat, harus update blog tentang trip winter lepas.

Bukan main engkau Hernie, lepas trip hari tu, siap semangat janji nak update secepat mungkin, tapi non tunai janji tuuuuu. Sangat tak pro di situ. Eheeheee..

Wokeh. Berbalik pada tajuk di atas, you all mesti dah banyak buat research yang kat Nami ada surau or tidak. Jawapannya memang ada. Don’t worry. Lepas makan aku dan Hanis ke prayer room.Β 

Kalau sampai ja dekat nami, nak ke prayer room, jalan je terus sampai jumpa bangunan kat bawah ni.

IMG20160126160136
Prayer room di dalam bangunan kuning tu.

Lepas masuk akan nampak:-

IMG20160126160001
Ruang makan yang akan dilalui.
IMG20160126160009
Spot the small signboard. Jalan terus. (mendaki sikit)
IMG20160126155919
Spot the small signboard. Walk straight.
IMG20160126155752
Sampai kat hujung, sebelah kiri akan nampak entrance ni. Tapi jangan masuk, nampak tak small signboard tu. Ke kiri jalan terus till you find sebelah kanan prayer room.
IMG20160126155006
Ruang solat wanita dan lelaki.
IMG20160126154919
Luas, selesa dan bersih. Alhamdulillah.
IMG20160126154924
Tempat berwudhu’ pun ada. Memudahkan. πŸ™‚

Mudah sahaja nak cari tempat ni.

Ingat Allah dah bagi kita peluang untuk sampai ke bumi Pulau Nami, panjatkan kesyukurkan pada-Nya. Bukan lama pun solat ye adik-adik. πŸ˜‰

IMG20160126155908
Ini je sempat aku capture kat dalam perpustakaan budak-budak ni.

Sekarang dah tau kan di mana letaknya surau. So tak yah risau kalau perjalanan ke Nami mengambil masa sehari. Tempat solat ada.

Anneyonghigasayo!

One thought on “[mts] Winter Trip (2016): Prayer Room @ Nami Island

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s