Winter Trip 2016 (Seoul): Snowing Day!

Assalamualaikum..

Sambungan dari sini.

Bangun pagi berbunga riang. Apa taknya, nak berjimba di Pulau Nami. πŸ˜€ Konon nak bersiaplah sangat kan. Tetiba aku tergerak hati nak buka pintu. Buka ja udara sejuk menerpa manja kat pipi gebu ai. Makaih. Doa dalam hati, Ya Allah kuatkan hatiku untuk meredah kesejukan sepanjang hari ini. Aamiiin. πŸ™‚

Sebenarnya bilik kami terletak di tingkat atas. Paling atas sebelum roof top. Aras 4, bilik 401, satu-satunya bilik yang ada. Terdapat 1 tangga di sebelah kiri bilik kami untuk keΒ roof top. Selepas berdoa dalam hati, tergeraklah nak tengok apa ada kat roof topΒ pepagi buta ni.

Tergamam seketika, ada benda putih-putih berterbangan di udara. Tengok-tengok lantai roof top keputihan. Adakah aku bermimpi? Adakah ini S.A.L.J.I? Kejap-kejap, terus gerak panggil Bibie untuk pengesahan (Kerlas kau Jah, siap nak buat pengesahan). Then, it’s true. Check kat HP, yes, Seoul snowing bebeh. Subhanallah. Aku tak pernah pun terfikir akan merasa salji. Terima kasih Allah. Terima kasih. Alhamdulillah.

Yesterday: -5ΒΊ, today: -11ΒΊ. Erk!

IMG-20160126-WA0000
Keadaan lantaiΒ roof top.
IMG-20160126-WA0074 - Copy
Pink as usual
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dari Kiri: Effi, Bibi, Hanis, Arfan, Masni & Kak Siti. Berpayungan. Cute je tengok macam ni.. πŸ™‚ Yang ni amik gambar bukan guna kamera HP. Jelas sangat salji berturunan. Guna kamera murah-murah saja.
Day1_
I love rare picture. Taken from behind. πŸ˜‰

Berpergian dari GH sekitar jam 9 am. Semua (terutama Kak Siti) heksaited nak jejak kaki ke salah sebuah lokasi penggambaran drama Winter Sonata.

Thank you for reading this entry. Daaa..

One thought on “Winter Trip 2016 (Seoul): Snowing Day!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Gungrahyogi13.wordpress.com

Yang Muda Yang Berkarya

Rossdowsen

Ini Kisah Berjalan

MY Visit Jeju

JEJU, PULAU UNTUK ANDA TEROKAI!

ohperjalananku

My journey

Blookup Blog

Turn and print all your digital contents, blogs and social networks into amazing real paper books on blookup.com

Love, Yer Sarsey

"When you accept yourself, the whole world accepts you." - Lao Tzu

SCHMOLPHIN TRAVELS & LINGERS

WHERE THE SOUL LINGERS…

schmolphin

from the eyes of Lia schmolphin...

%d bloggers like this: