Gwanghwamun Square

Yeayy!! Another entry in one day. Happy? At least, debt paid. Hahaha Dari Gyengbokgung Palace kami bergerak ke depan di mana kawasan tersebut dikenali sebagai Gwanghwamun Square. Ini antara lokasi penggambaran drama yang fofular. Kerlas kan! Kalau anda lihat mata menahan kepanasan, seolah-olah cuaca panas sangat. Sebenarnya, cahaya tersebut tidaklah menggambarkan suhu sebenar. Hampir nak …

[mts] Winter Trip 2016: Gyeongbokgung Palace

Assalamualaikum.. Alhamdulillah berkesempatan nak update blog. Rajin ker?? Teeetttt. Kalau dah virus rajin merebak ke dalam tubuh harus-lah layan. Ya tak??? Previous entry: Surau @ Nami Island. Selepas sesi kesejukan sampai menggigil-gigil pada yesterday episode. Kawan-kawan aku dah hint yang kurang sihat, termasuk si penunjuk jalan ni. Namun gagahkan diri. Jangan dilayan sangat kekurangan sihat …

[mts] Winter Trip (2016): Prayer Room @ Nami Island

Assalamualaikum.. Maaf you olls, virus malas update tengah menyerang, dan-dan kerja dah melambak awal tahun ni. ++ Korean Class yang perlu di-fokus sebaik-baiknya. Exam tak lama weh, Isnin ni. Erk! Perlu study hard di situ. Eheh. 😉 Deraf entry ni kira-kira sabtu lepas, tak teringat dah ngan nak menghadpet. Tetiba petang tadi, salah seorang bos aku …

Winter Trip 2016 (Seoul): Nami Island

Assalamualaikum.. Selepas dari Petite France kami bergerak ke Nami Island. Perjalanan mengambil masa dalam lebih kurang 35 Minit. Semasa ke Petite France tadi kami menaiki Gapyeong Shuttle Bus, tiket bas tu kena simpan okay, sebab boleh guna balik untuk ke Nami Island. Hanya perlu tunjukkan tiket bas tersebut kepada konduktor bas sahaja. Antara pemandangan sepanjang …

Winter Trip 2016 (Seoul): Petite France

Assalamualaikum.. Kisah pertama kali merasa salji di sini.. Selepas kejakunan dengan salji. Kami menyahut seruan kempen 10,000 langkah sehari dimulakan dengan menuju ke Anguk Station. Perjalanan ke Nami mengambil masa lebih kurang 3 jam dengan menggunakan subway/ train. Kalau naik kereta aku nda tahu. Eheehee. Tapi sebelum ke Nami Island, kami singgah di Petite France …