Part 12: Musim Panas di Seoul

Assalamualaikum.. Salam Sejahtera.. πŸ™‚

(Previous Entry, Click – Part 11: Musim Panas di Seoul.. )

Hari ke-12, bersamaan 1 Jun 2014 kami dah start sayu. Nak say good bye to Seoul.. Bergerak ke Incheon Airport seawal 4:45 pagi. Sempat melaksanakan yang wajib. Berangkut bagai beg yang banyak.. Hehe.. Aku datang Seoul bawa 1 beg bagasi, balik jadi 2.. Well, sendiri fahamlah kan.. πŸ˜‰

Masa keluar dari Guesthouse, menurun anak-anak tangga yang banyak tu. Kami agak terkejut terlalu ramai umat manusia. Rupa-rupanya, muda mudi berjimba tahap maximum malam tadi. Kami takut juga masa tu, maklumlah hampir semua yang ada di sekeliling kami semuanya mabuk. Syukur alhamdulillah, ada pak polisi.. Mintak maaf, tak menyempat-nyempat nak ambik gambar masa tu, kiri kanan tangan memegang, nak keluarkan HP memang taklah.

Bas datang tepat pada masanya. Baguslah datang tepat, hati ni rasa berdebar dari tadi. Nasiblah keadaan terkawal. Sampai di Lapangan Terbang kira-kira dekat jam 6, Waktu penerbangan adalah jam 8 pagi.

Tengah check in,Β  bahagian ticketing maklumkan, flight kami delay ke jam 11.00 pagi. Mak aih. Delay 3 jam tu. Tanda say sorry, pihak Air Asia beri kami coupon bernilai KWR10K untuk dibelanjakan. Memang tengah lapar, kami pun apa lagi mencari kedai bun yang boleh di makan.. Syukur..

Kesabaran menunggu teruji. Lama benar kot. Yela, kalau masa 3 jam tu kau jalan-jalan kat bandar Myongdong okaylah. Ini apa ada dalam airport.. πŸ˜‰

Masa yang ditunggu telah tiba. Berat juga hati nak meninggalkan kampung halaman, namun apakan daya.. Mencari rezeki harus diutamakan.. πŸ˜‰

IMG-20140612-WA0008
Ini sahaja gambar yang ada di Lapangan Terbang Incheon. Maaf kak Yanie sebab post gambar ni.. πŸ™‚

Sekian, untuk entry-entry kami di Seoul.. Dengan ini, kisah Musim Panas di Seoul berakhir di sini.. Sob Sob 😦

InshaAllah akan ku jejak mu semula Seoul.

cropped-cropped-photogrid_1424922477397-1.jpg

One Reply to “Part 12: Musim Panas di Seoul”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s