Part 8: Musim Panas di Seoul

Assalamulaikum.. Salam Sejahtera.. πŸ™‚

(Previous Entry, Click – Part 7: Musim Panas di Seoul..)

Weeee..Hari ni special sikit.. Nak tau apa.. I think tak ada orang Malaysia nak buat pun kat bumi Seoul apa yang kami buat (except for student Malaysia in Seoul).. πŸ˜‰ Tau apa? Kami berbaju kurung di Seoul!! Yeay!. ‘tick’ bucket list!… *wink*!

Hari ni kami akan tidur di rumah Hanok a.k.a rumah tradisional orang Korea.. So dengan berbaju kurung, kami mengangkat segala barang untuk bermalam di Doo Guesthouse.. Sangat teruja.. Tapi bila dah sampai ke destinasi tu.. Lagi teruja.. πŸ˜€

Nak pergi kawasan ni kena berhenti di Anguk Station.. So.. Jalanlah.. Jalanlah.. dan jalanlah.. sana sini rumah tradisional kat sana.. Kami menginap di Doo Guesthouse. Semalam lebih kurang RM444. so divide by 4 person.. Okaylahhh.. berbaloi. Dapat free pakai Hanbok (pakai tradisional orang Korea) lagi… Tak ada limit.. Pakai sampai bosan! Haha

Jom layan gambar! Jangan bosan lagi…

10353538_897366976945262_4374238890322736888_o

10505346_897367043611922_3500594050624223142_n

10482318_897366953611931_1070598334127412326_o

10492571_897366996945260_4720640086302652041_n

Wajah-wajah gembira dalam subway.. Teruja berbaju kurung.. Errr.. Untuk pengetahuan. Gaya tangan tu, itu sahajalah yang paling senang nak buat semasa bergambar.. Ekekeekee

Hanok_1
Cari dan terus mencarii.. kamilah tuuuuu
10488017_897368483611778_2102870342575387400_n
Lebih kurang sejam juga mencari.. Sampaiii juga… So lepas urusan check in.. Clarice staff Doo Guesthouse bawa kami ke tempat yang sepatutnya kami menginap.. Nak tengok tak wajah Clarice.. Cunn wooo!
IMG-20140612-WA0158
Clarice ajar cara nak buka pintu main tekan-tekan.. Haha
IMG-20140612-WA0155
Cik Hernie try her best.. eheheehee
IMG-20140529-WA0092
Inilah Clarice.. Before dia berpergian.. Bergambar kenang-kenangan doulu.. Hehe. Clare u tengok mana???
IMG-20140612-WA0148
Me, Clarice, Suzila & Kak Yanie.. Thanks Mala..
10334336_897368920278401_4478789330517977853_n
Pintu masuk dari dalam..
10458013_897368990278394_6997715309747692553_n
Dapurrrr…
10515091_897368100278483_8050032815775314042_o
Ruang lepak beratapkan langit.. Ahhhh sweeettt!!!!
10505493_897368703611756_7255878386223246856_n
Bilik kongsi aku dan Suzilalalalala..
10440895_897368996945060_3252219367804437003_n
Bilik Kak Yanie dan Malalalala..

IMG-20140528-WA0125

IMG-20140605-WA0107

Settle beraksi di Doo Guesthouse, dan melaksanakan apa-apa yang sepatutnya.. Kami gerak keuar nak beli apa-apa yang patut.. and makan-makan apa yang patut..

10392514_897375173611109_6638391891510754833_n
Macik-macik ni tegur Mala sebab sangkut key chain hero My Love From The Star kat bag dia.. Kononya diorang pernah ke Malaysia.. Lupa pulak story-nya..
IMG-20140528-WA0123
Bergambar kenangan.. Masa ni nak bergambar guna monopod.. Alih-alih ada abam pakai kemeja tegur, dia bole ambikkan gambar… Eh Eh ehhh.. Nice pula.. soooo.. Inilah hasilnya.. Tengok kat signboard tu.. Dongdaemun?? Hah nak tau pegi mana?? joommmmm
IMG-20140612-WA0123
Makan ikan bakar sekali lagiiiii.. Adooiii aku terus terang.. addicted betollah!!
IMG-20140612-WA0117
Muka happyy!!
IMG-20140612-WA0119
Kenyang.. Berpergian dari area Dongdaemun Grilled fishhhh..

IMG-20140612-WA0136

IMG-20140528-WA0136
Cari baju I Love Seoul.. Ahaks!
IMG-20140612-WA0128
Sinilahhh aii jumpaa kasut pink yang sangat berkualiti.. tahan lama, selesa dan segala-galanya lah!.. Till now, masi dalam elok-elok sahaja wajahnya.. πŸ™‚ tu, tu.. pink tapaknya putihhhh…

IMG-20140612-WA0133

IMG-20140612-WA0143
Dah sampai rumah hanok dah balik.. Gila tak penat.. Gila tak habis duit.. Hmmmmm

Dan sekianlah.. hari ke lapan di Seoul.. Yeayyy.. Jumpa next entry.. Jangan bosan-bosan.. πŸ™‚

cropped-photogrid_1424922477397-11.jpg
Thanks for reading this entry!

One thought on “Part 8: Musim Panas di Seoul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Gungrahyogi13.wordpress.com

Yang Muda Yang Berkarya

Rossdowsen

Ini Kisah Berjalan

MY Visit Jeju

JEJU, PULAU UNTUK ANDA TEROKAI!

ohperjalananku

My journey

Blookup Blog

Turn and print all your digital contents, blogs and social networks into amazing real paper books on blookup.com

Love, Yer Sarsey

"When you accept yourself, the whole world accepts you." - Lao Tzu

SCHMOLPHIN TRAVELS & LINGERS

WHERE THE SOUL LINGERS…

schmolphin

from the eyes of Lia schmolphin...

%d bloggers like this: