Part 5: Musim Panas di Seoul

Assalamualaikum.. Salam Sejahtera.. πŸ™‚

(Previous Entry, click – Part 4: Musim Panas di Seoul..)

Okeh, today kita cerita hari kelima saya (hari keempat travel mate) di Seoul.. Day five we went to:

Lambat sikit gerak hari ni.. Faktor lambat memulakan kempen 10000 langkah adalah kerana ketika ini kami masih lagi dalam kelenguhan kaki tahap maksima. Pecah rahsia sikit, kami jalan ketika ini, paha dan kaki bertampal plaster.. Gila tak penat. Yalah.. Pengangkutan utama kami adalah Subway.. Naik turun tangga.. Jalan sampai jumpa apa yang dituju. Sesat sebelum sampai ke destinasi tu, kami dah biasa (kot).. Tapi Kak Yanie lah juga yang banyak berjasa dan banyak membantu.. Sangat berterima kasih padanya.. Eh, syahdu pulakkkk.. πŸ˜‰ So, layan sajalah gambar yang ada ni..

Wajah_Pagi
Segarnya wajah. Yeayyy.. Pegi Hongdae kita! I have no idea waktu ni, nak pegi mana sebenarnya.. Yang aku tahu, nak cari Restoran Haha RM.. hihi
10359035_893177260697567_3909009806657473156_o
Dah sampai Hongdae.. Misi mencari dimulakan..
10494349_893177247364235_8971640088407939511_o
Best juga area Hongdae ni, banyak kedai baju dan aksesori. Murah? Harga, boleh tahan..
1270320_893177480697545_8215438673609734640_o
Okey jumpa juga.. Ranked No.1 Museum in Seoul okay!!
10462964_893177300697563_2871811742029300189_n
Dia pun pernah pergi okayyy..My Love from the Star sangat!
IMG-20140606-WA0014
Dan segala trick-nya pun bermulaaaa.. πŸ™‚
IMG-20140525-WA0089
lagi..

IMG-20140525-WA0078

IMG-20140606-WA0002
Sama comel tak?? Eheheheee

IMG-20140606-WA0017

IMG-20140606-WA0048
πŸ˜‰
IMG-20140525-WA0073
First time naik onta, tapi kepala si onta tak nampak… Hehe
IMG-20140525-WA0076
Takoot sangat kaki tu terkena air.. Air la sangat..
IMG-20140606-WA0006
Tak pandai sangat berlakon..
10402641_893180634030563_5532964978307535449_n
Sihir ohh Sihir…
IMG-20140605-WA0071
Only Mala available for this trick. Small girl-lah katakan.. πŸ˜‰

IMG-20140606-WA0027

IMG-20140525-WA0063
Masing-masing ambik gambar kurus.. haha
IMG-20140606-WA0022
Muka tak boleh blah!

IMG-20140525-WA0069

IMG-20140612-WA0248
Bahhh.. keluarrrrr

Ke tempat sejuk pula.. Ini dalam Ice museum, sebelah Trick Eye Museum je. .

IMG-20140525-WA0042
Sejukkkk.. Tak tipu.. Tak silap suhu -5.. huhu
IMG-20140525-WA0054
Drive kereta dalam kesejukan ais.. Merasa jugakkkk
IMG-20140525-WA0049
Katil sejuk macam ni, aishhhh.. Confirm beku sebelum mata tertidur.
IMG-20140525-WA0050
Senyum dalam kebekuannnn..
IMG-20140525-WA0071
Keluarkan asap sejuk dari mulut.. Hekelehhh..Tengok penguin tu, pening la teww

IMG-20140525-WA0057

Banyak lagi gambar-gambar kat Trick Eye.. Tapi, tak payahlah ye nak kongsi semua.. Hehe. Lepas dari Trick Eye Museum, gerak ke Hello Kitty Cafe, ini pun payah bebenar nak cari.. saat-saat pasrah.. nampak pulakkkk.. πŸ™‚

IMG-20140525-WA0001
Hello!!

10497338_895549357127024_744701377442584049_o

10354748_895548497127110_8072577447817296175_n

10431487_895548203793806_1180971509141387532_n

10479681_895545210460772_7131181112820515020_o

IMG-20140612-WA0242
Romantic view dalam Cafe ni. Esehmen. Tau-tau je romantic

Okay cari Restoran Haha.. Jom!

10511161_895549970460296_3196444950045634808_n
Ops sorry tergambar Onni yang tengah menguapp.. Ekekekee

IMG-20140525-WA0039

IMG-20140525-WA0092

10303473_895550020460291_7286290679762875079_n
Pusing sana, pusing sini. Tak juga jumpa Restoran si Haha.. Yang jumpanya ini..
IMG-20140612-WA0236
Sporting orang tinggi ni.. πŸ™‚

Makan di area Myeongdong..

Myeongdong_
Singgah makan kat Chungmu Kimbab, suggested by Sist Maya.. πŸ™‚
Chungmu_Kimbab
Inilah Chungmu Kimbab yang kami makan. Tapi ini dalam bentuk tapau.. Yang makan kat restoran tu, tak tergambar, sebab kelaparan..
10389657_895564953792131_6633987307926754767_n
Kedai CD
10478566_895562767125683_2942424824165345994_n
…………….
IMG-20140525-WA0095
Masa ni, konsert EXO baru lepas.. Actually dalam kedai ni, banyak gila bebudak minat EXO. Beli CD sampai nak nanges-nanges gembira.. Hahahaaa… And kat sini jugalah terjumpa budak Malaysia, datang Seoul hanya nak tengok konsert EXO. Sorang pulak tu.. Budak zaman sekarang.. Hmmm..
IMG-20140612-WA0238
Start dah beli souvenir kat sini.. Hujan pertama di Seoul
Lee_SyungGI
Nampak signboard ni artis, rasanya iklan apa? Calculator? Saham?? entahlahhh. Gambar sebab minat sikit kat BF Yoona ni..

Sekianlah.. hari kelima kami di Seoul.. Gambar tak berapa ‘sharp’.. besalah.. Dari HP.. Oh ya, majoriti gambar-gambar ni dari Kak Yanie dan Suzila.. πŸ™‚ Esok-esok update hari seterusnya..

Thanks for reading this entry! πŸ™‚

cropped-cropped-photogrid_1424922477397-1.jpg

3 Replies to “Part 5: Musim Panas di Seoul”

  1. Ya bha.. Sup dia paling power! Sedap sangat-sangat. Kalau akak p sana lagi, tanya resepi supppp.. Hihi

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s