Kembara · Seoul

Part 6: Musim Panas di Seoul

Assalamualaikum.. Salam Sejahtera.. πŸ™‚

(Previous Entry, Click – Part 5: Musim Panas di Seoul..)

Hari keenam tak pegi banyak tempat.. Pegi Yangpyeong English Village saja..Tau tak? Alahhhhh lokasi penggambaran Boys Over Flowers.. Alahhhhhh.. Yang pelakon Lee Min Ho.. Kisah 4 sekawan anak orang kaya tuuuuu.. Tak tau jugak, so layan je lah gambar-gambar kami kat bawah.. πŸ˜‰

Jauhhhh ooo nak pegi sini.. Tapi, taklah sejauh ke Pulau Nami…

IMG-20140605-WA0084
Muka ceriaaaa
IMG-20140528-WA0030
Wefiee katanya!
IMG-20140528-WA0021
Okeh puas duduk.. Dalam tren ni, campur kami berempat, tak lebih dari 10 orang.. Selalunya kami berdiri je kotttt.. Haha
IMG-20140605-WA0083
Pintu masuk English Village
IMG-20140612-WA0211
Rasanya kami je pengunjung masa ni…
IMG-20140526-WA0002
πŸ™‚
IMG-20140601-WA0008
Suasana yang superb.. Tengok bukit kat belakang tu.. Rasa nak tinggal kat sini!
IMG-20140526-WA0000
Masuk sini… πŸ™‚
IMG-20140526-WA0005
Rasa nak guling-guling kat tengah tu sambil pasang lagu Hindi.. Haha
IMG-20140601-WA0011
Bangunan ni la terletaknya kelas bebudak BOF.. Tingkat atas belah kanan..
10448564_895677643780862_8160497661721801933_o
Kenangan..
IMG-20140612-WA0218
Kak Yanie yang pegang monopod.. Eheheee
IMG-20140605-WA0086
Kusyuk benar orang tu baring sambil layan HP.. awwww… You know what? Suasana di English Village sangat-sangat fresh.. Jauh dari kesibukan kota. Klau nak d bandingkan dengan Nami Island, aku prefer di sini. Pemandangan indah, langsung tak tercemar. Tu selamba badak baring kat situ.. Confirm kalau ada rezeki ke Seoul lagi, mesti singgah tempat ni..
10373948_895678187114141_7445216665208661071_n
Tak terfikir pun nak gambar macam ni. Rinduuuu laaaaa
IMG-20140526-WA0007
Dalam bilik bebudak BOF niii..
IMG-20140528-WA0020
Dia tak nak gerak dah dari meja tuuuu.. Baiklahhhh
10430383_895681720447121_647215310403107360_n
Kalau Suzila queen of selfie, Kak Yanie queen of Monopod.. hehe
10301424_895683703780256_7020479194364129857_n
Peninggalan di EV.. Wahhh.. Miss you!! Bukan ai yang gambar.. Kak Yanie.. So sweet kaka!! Err.. Motif tinggalkan emel?? πŸ˜‰
IMG-20140605-WA0048
Keluar dah dari EV.. Eiiii macam tanak balik.. Haha

IMG-20140605-WA0088

DSC_2386
Jalan-jalan jap sekitar pekan.. Weeee.. Beli strawberry kat sini okay!
IMG-20140605-WA0096
Terserempak dengan Ahjussi ni. Rumah dia naik tangga belakang tu.. Dia cerita pernah pegi Sabah, main golf katanya.. Hambooiiii kerlas kau Uncle!
DSC_2387
Sampai ketemu lagiiii
IMG-20140605-WA0094
Makan time.. Laparrrrrr

Sekian untuk kisah hari ke enam aiii.. Sebenarnya aku ada ambik video kat English Village tu.. Haihhhh.. Kerna HP rosak segalanya hancurrrrr… Issshhhh

Sekali lagi, sumber gambar adalah bukan 100% dari aku.. Terima kasih Suzila dan Kak Yanie.. Jumpa next entry okay! Bye!

PhotoGrid_1424922477397-1
Thanks for reading this entry!

3 thoughts on “Part 6: Musim Panas di Seoul

  1. Eeheeheee.. Memang pun akak banyak berjasa sepanjang pengembaraan ini.. πŸ™‚

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s