Seoul · South Korea · Summer Trip

Part 4: Musim Panas di Seoul

Assalamualaikum.. πŸ™‚

(Previous Entry, click – Part 3: Musim Panas di Seoul.. )

Kita sambung, #travelwithouttourguide kita okehhh.. Dah hampir setahun ni, masih nak cerita pasal Seoul juga. Hahaha. Cerita sajalah kan.. Tapi memandangkan Memory phone hari tu terformat, so ada beberapa gambar dah tak ada dalam simpanan.. sob, sob, 😦

Nak bagitau awal-awal, entry kali ni panjang sikit, banyak gambar nak kongsi. Hari keempat, kami bergerak ke:

  • Gyeongbokgung Palace (Info: Gyeongbokgung Palace, Line 3, Exit 5/ Gwanghwamun Station, Line 5, Exit 2)
  • Dongdaemun Grilled Fish
  • Namsangol Hanok Village (Info: Chongmuro Station, Subway Line 3 & 4, Exit 4)

So layan gambar yaa.. πŸ˜‰

Ticket_Gyeongbokgung
Nak masuk kena beli tiket masuk dulu.. Umur 19-64: 3000 won/ Group Over 10: 2400 won / Umur 7-18: 1500 won/ Group Over 10: 1200 won
IMG-20140524-WA0104
Nak ke Istana, lalu pintu masuk atasss niiii.. Gila besar Istana ni.. Hoho
IMG-20140524-WA0133
Tu, tu.. kat belakang tu Istana G.. Panas youu..
1411308459020
Masa ni Istana G kat depan..
1411308459137
Berpeleseran semahunya..
IMG-20140612-WA0266
Ramai sangat pengunjung masa ni.. Tapi best jg.. hihi
IMG-20140612-WA0271 - Copy
Aktiviti ber-wefie menjadi aktiviti wajib. Ini dah penat dah.. Duduk tepi dinding Istana.. Dalam tu, ada gong, and barang-barang antik Istana. Tak boleh masuk. Tengok dari luar je kot. Ada gak ambi gambar, tapi.. as i mentioned above.. 😦
IMG-20140612-WA0275
Kitaorang dah menyandar antara satu sama lain dah.. tapi bergambar kena juga buat biarpun dah lelah.. Senyum, tetap lah! Tapi macam senyum paksa dah kan.. Haha..
Gyongbokgung
Part nak gerak keluar, aku tak larat dah..Biarkan mereka bergambar sakan.. Aku tunggu, nampak tak pompuan kat belakng diorg yang jauh nun di sana. Baju oren pegang HP.. Haha aii le tu!
1_GP_3
Beratur orang nak begambar dengan ‘Pengawal Istana’ ni.. Aduhai panasss
Pengawal
Nak tau sebab apa, sebab abam guard ni handsome weh.. Dahlah panas, berpakaian seperti ini, dikerumuni peminat.. Bersabarlah wahai abamm.. πŸ˜‰
IMG-20140524-WA0102
Gyeongbokgung Palace.
IMG-20140524-WA0105
Belanja selfie 1!
1_GP_1
Kak Yanie in da house!
Gwanghwamun_Square
Antara tempat riadah kanak-kanak yang ditemani ibubapa. Best kan, relax je mandi tengah-tengah tu..
2_DGF_1
Singgah makan di area Dongdaemun Grilled Fish.. Yumm!!!
IMG-20140524-WA0118
Senyum, sebab nak makan ikan bakar. Favorite menu ever! Guess what?? Sedap, sedap.. Marvelous!
3_NHV_2
Keranamu bunga mewangi..
Free_NamsangolHV
Menuju ke Namsangol Hanok Village. Entrance, free!
1411308459941
Namsangol Hanok Village
NHV
Kawasan Namsangol Hanok Village. Luas kan.. RM pernah buah penggambaran kat sini..

3_NHV_3

Castle
Belanja wefie satu!
Castle 2
Entah kenapa.

IMG-20140605-WA0015

IMG-20140605-WA0008
Happy-nya!
IMG-20140525-WA0022
Entah apa gaya ni..
IMG-20140524-WA0119
Balik jom!
3_NHV_1
Boleh bergambar kenang-kenangan dengan pakaian Hanbok.. 20,000won untuk 20 min tak silap.
3_NHV_4
Sebok memilih.. Padahalll.. saja jeee
4_Balik
Balik… kaki sakit dahhhhh

Demikianlah, kisah hari ke empat.. Alhamdulillah. Banyak yang dipelajari dan antara pengalaman terindah.. Untuk hari ke empat, insyaAllah. Nak habiskan kisah ni dalam bulan ni juga.. πŸ™‚

Jumpa lagi!

PhotoGrid_1424922477397-1
Salam Ukhwah dari saya. πŸ™‚

3 thoughts on “Part 4: Musim Panas di Seoul

  1. Kan kaaaakk.. Akak best la,tak lama lagi jejak kembali.. Kurang dari setahun.. πŸ˜€

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s