Part 3: Musim Panas di Seoul

Assalamualaikum… πŸ™‚

(Previous Entry, click – Part 2: Musim Panas di Seoul..)

Baru nak share. Haha.. Layan je la kay.. πŸ™‚ Hari ketiga di Seoul dimulakan dengan perjalanan yang kira panjang juga la.. Ke Pulau Nami kita!! Yeah!

IMG-20140612-WA0390
Ahjumma ni antara orang Korea yang baik hati sangat-sangat.. Tempat duduk yang ai duduk tu, untuk mereka-mereka yang kurang kemampuan. Wanita mengandung, cacat, orang tua.. Tetiba sebelum dia nak keluar, dia suru aii duduk.. ‘anjoo’.. Ai memang tak nak. Sebab nanti kena pandang sinis oleh mereka.. Frankly, dalam subway ni, lebih best kot berdiri.. πŸ™‚ Btw, ahjummaaa.. Saranghae.. Muwwaahhh!!
IMG-20140612-WA0387
Teruja dengan Subway di Seoul, sangat majuuuu!
1891029_961148237233802_8733291908994790434_n
Ahhhh.. Time ni rasa teruja di Seoul tak habis-habis lagi.. Aii macam biasalah acting je lebih! Ekekekekee
10153133_961149303900362_4670635660975261222_n
Aramunyi-aramunyi yang baaaaaaikkk hati. Namun, bicara mereka tidak dipahami. Hanya, senyuman dan perkataan ‘bulla’ saja disampaikan pada mereka. Sihat-sihat lagi diorang ni, so inspired! Tengok, siap bagi peace lagi.. ekekeke..
2014523094301
Kak Yanie yang banyak berjasa, bertanyakan bas ke Petite France. Thanks Kak Yanie yang banyak membantu.
IMG-20140612-WA0382
Stress, portable WiFi tak berfongsi.

IMG-20140524-WA0108

IMG-20140524-WA0110
Petite France Entrance!
++ 2 pict
Banyak sangat pengunjung, time cuti ke apa time ni. Entahlah labu.
++ 2 pict
Bangunan kuning tu, mengingatkan aku drama yang membuatkan aku mula cinta dengan drama-drama Korea, Summer Scent.
++ pict
Petite France yang Ohsem!
2014523113329
My Son Ye Jin!

IMG-20140612-WA0374

2014523111610

IMG-20140524-WA0112
Poster, mereka-mereka yang pernah menjejakkan kaki ke Petite France yang beautiful! Muah!
IMG-20140612-WA0365
Habis kisah di PF, kita ke Namimimimimiiiiii..
17
Okeh bersedia dah menuju Feri.. πŸ˜€
IMG-20140612-WA0294
Atas Feri, menuju Nami Island..
IMG-20140612-WA0297
Pose yang tiada kesudahan. Aha!!

1411308448237

10
Semoga peninggalanmu masih kelihatan bila datangnya kembali dirimu suatu masa nanti. πŸ˜‰
1411308447175
RM Oppa!!!! Yoo Jae Suk!!
15
Sinilah, sini, tempat diorang memadu kasih. Winter Sonata..
16
This 3 ladies with me are so energetic! Bab bergambar diorang lah tapau, aku memang surrender. Tak penat kot diorang ni. Aku dah penat, diorang masih sebok cari port untuk pose. Best gila diorang ni. Haha

microMsg.1400833382563

IMG-20140612-WA0305
Lapar, katanya mahu makan ‘Nasi Goncang’.
IMG-20140612-WA0304
Nasi Goncang yang marvelous!!
IMG-20140612-WA0335
Flag: Indonesia, Malaysia & Singapore. Abaikan wajah yang bersinar tak sekata dek cahaya matahari.
9
Sehabis daya memperagakan gaya.
11
Tulislah apa mahu mu, bergambarlah kamu semahunya.. Hehe
12
Saja, sebab nampak bendera Malaysia & Korea bersebelahan Hikhik!!

13

14
Jalan je depan, lurus terus. Situlah jeti tempat feri menunggu kami yang tak pulang-pulang. Haih!

4

IMG-20140524-WA0008
Welcome to Naminara Republic!!
2
Nami, apakan daya, setiap yang bertemu pasti berpisah.. 😦
IMG-20140529-WA0104
For real, Bye Bye Nami… Uhukhuk
001
Teksi oh Teksi, manakah awak??

Sekian untuk hari ketiga aku di Seoul. πŸ™‚ #hashtag trip: HerniediSeoul, Travelwithouttourguide.. πŸ˜‰

Salam sayang;

PhotoGrid_1424922477397-1

Advertisements

1 thought on “Part 3: Musim Panas di Seoul

  1. […] Entry, click – Part 3: Musim Panas di Seoul.. […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: