Posted in Chapter 36

December 2019

Assalamualaikum.

Finally, kita sampai ke penghujung 2019. Errr.. cliche ba kan sebut cepatnya masa berlalu, tapi itulah kenyataan. Sis memang busy. Entahlah. Ni pun dapat meluangkan masa sikit dengan blog. Nanti senang-senang sis kongsi pengembaraan sis di Eropah (Brussels, Amsterdam, London, Bern & Paris) baru-baru ni.. Selamat menghabiskan sisa-sisa 2019 dengan jayanya!

KLNF7714
Brussels, Belgium.
Posted in Chapter 36, Ramadhan

Ramadhan 1440H

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, masih sihat setelah sekian lama tidak update apa-apa di sini. Sis minta maaf sangat lah ye. Busy ni melampau. Hari-hari terlalu busy selamat sampainya pada minggu lepas. Alhamdulillah, went well. Sis nak say thanks juga buat you all yang sentiasa ‘lawat’ page sis.Β 

Oh ya, masih tidak terlewat kan sis nak ucapkan selamat berpuasa. Hari ni masuk hari ke-tiga. Alhamdulillah juga, dah masuk juzu’ ke tiga. InshaAllah, semoga Allah beri kesihatan sepanjang Ramadhan tahun ni. Alhamdulillah, ramadhan kali ni sis diberi peluang untuk merasa sahur dan sungkai di rumah sendiri. Syukur kepada Allah. InshaAllah juga, tahun ni tahun pertama sis beraya di rumah sendiri. Alhamdulillah! πŸ˜€

Semoga amal baik dan perkara baik yang ingin kita laksanakan sepanjang ramadhan kali ini dipermudahkan dan diredhai Allah. β™₯

IMG-20170526-WA0054

Posted in Chapter 36, South Korea, Vacation

Sign up @ AJ Rent a Car

Assalamualaikum.. Since ramai yang tanya sis macamana nak sign up di AJ Rent A Car untuk percutian ke Jeju Island ni. Sis bagi cara-cara how to put the details semasa sign up. Hokkay!

  1. Web AJ rent a car.
  2. Click membership.
  3. Put id cuma abjad (abc) je, try letak syafiqah, then click ‘double check’, if appearID is available’ proceed ke password pulak.
  4. Password: Contoh bagi combination password macam ni, @SYA1234f
  5. User information:Β 
  • Telefon tu letak je nombor kita kat Malaysia ni (both Local & Korea), tapi kena ingat mesti letak +60 kat depan. Contoh: +60123456789.
  • Emel pula kena isi without dot, contoh: syafiqah@gmail.com jangan!: syaf.iqah@gmail.com
  • Passport pulak kena isi ye anak-anak.
  • Emel Notification: Mesti letak! Perlu diingat ini SAHAJA cara pihak AJ bagi feedback dekat kita. Make sure emel anda ACTIVE. (kalau diorang tak reply, I don’t know ye kawan-kawan)
  • Korean Air SkyPass: Tak perlu isi, tapi kalau ada sign up dengan Korean Air feel free to fill.

Harap-harap pihak AJ baca post sis ni, and bayar royalti iklankan company diorang. Ehhhhhh! hahaha.

Sekian, semoga dapat membantu.

 

2
Lots of love!

 

 

Sudi-sudikanlah, join team sis di Young Living.. πŸ˜‰ just click kat sebelah ni sign up for Young Living. Card Credit accepted tau. Kalau nak join sis bantu pun boleyyyy.. emel je kay kat herniezieana@gmail.com , pastu sis akan terangkan apa itu YLEO!Β