Ramadhan 1440H

Assalamualaikum. Alhamdulillah, masih sihat setelah sekian lama tidak update apa-apa di sini. Sis minta maaf sangat lah ye. Busy ni melampau. Hari-hari terlalu busy selamat sampainya pada minggu lepas. Alhamdulillah, went well. Sis nak say thanks juga buat you all yang sentiasa 'lawat' page sis.Β  Oh ya, masih tidak terlewat kan sis nak ucapkan selamat …

Sign up @ AJ Rent a Car

Assalamualaikum.. Since ramai yang tanya sis macamana nak sign up di AJ Rent A Car untuk percutian ke Jeju Island ni. Sis bagi cara-cara how to put the details semasa sign up. Hokkay! Web AJ rent a car. Click membership. Put id cuma abjad (abc) je, try letak syafiqah, then click 'double check', if appear …

[mts] Halla-san (Yengsil Trail)

Selepas bergurau dengan patung batu di Cheonjiyon Waterfall. Sis dan Cik Hanis bersedia untuk meredah kesibukan kota Bandar Jeju. Tapi sebelum tuuuu,Β  weols singgah di Halla-san tapi menggunakan Yeongsil Trail. Hajat di hati nak hiking la kan, tapiiiiiiiii.. bersalji & licin. Kasut pun nda menepati rasa untuk ber-hiking. So, kita layan dulu gambar-gambar ni yaaaa …

[mts] Cheonjiyon Waterfall

Lokasi seterusnya adalah Cheonjiyon Waterfall. Ada yang kata kalau tak pegi sini pun tak apa. Ada yang cakap best kat sini. Ada yang cakap pergi siang best, ada yang kata pegi malam lagi menarik. Tapi kami tetap pergi. Pergi selepas ber-Jeongbang Falls. EF: KRW2,000, GPS: 760 6304 Bagi kami, Jeongbang Falls dan Cheonjiyon Waterfall masing-masing …

[mts] Jeongbang Falls

8hb April. Ceritanya, kena CO dari KKGH and ke lokasi seperti tertera dalam itinerary. Dimulakan dengan Jeongbang Falls. Mereka-mereka cakap, istimewa falls ni, sebabnya air terus jatuh ke laut. Aww.. EF: KRW2,000, GPS: 7606341/ 7331530 Dan, tidak lebih dari 30 minit kami beredar dari sini. Sebelum tu, kami beli hallabong untuk bekalan ke Jeju City. …